— Du har räddat mitt liv! uttryckte sig en 35-årig manlig besökare på konserten, till Trassel 26 år, som är arrangör för tillställningen.

WEIRDSTOCK heter den “föreningen” som kom som en räddande ängel ur det kalla vintermörkret.
— Jag försöker få lite liv i musikscenen i Stockholm, den har varit död i flera år, förklarar Trassel.

Han arbetar med de medverkande banden, som tillsammans arrangerar den aktuella rockgalan. Vid varje gala ska fem-sex band få chansen att bevisa vad de går för. Förstås kommer det att finnas några husband som, för det mesta, kommer att ställa upp på spelningarna. Till dessa hör The Sexsationals, Bodies och The Robots.

Weirdstock kommer att genomföras tre-fyra gånger per år. Trassel vill ge den oborstade garage- och punkrocken en chans, eftersom de vanligtvis inte får några spelningstillfällen på ordinära krogar.
— Dia Psalma eller band som sjunger på svenska får spela på Kafé 44 istället!

Hittills har endast en konsert gått av stapeln. Den ägde rum på Subway (T-bana Rådhuset) den andra december ’94. Det blev ungefär som Trassel hade tänkt sig, trångt och mycket folk, och det är ju så det ska vara.
— Jag försöker hitta ett så billigt alternativ som möjligt. Ju billigare lokalhyra, desto billigare biljettpriser. Jag tycker nog man ska kunna gå på ett ställe, se ett gäng band och ta några pilsner, utan att det ska kosta skjortan.

Inom kort blir det time igen för evenemanget. Då kommer några nya band att uppträda och givetvis de trogna husbanden. Det är lite ovisst än vilka de nya banden blir, men troligtvis är The Destitutes ett av dem som ska visa framfötterna.

Om du känner en attraktion finns förköpsbiljetter att inhandla hos Freak Scene, Sound Pollution och Pet Sounds (priset kommer att variera beroende på tillfälliga utgifter).

Fotnot: Trassel söker band med rötter från Sex Pistols, MC5, Ramones och The Stooges + billig lokal att hyra. Hör av dig till: Trassel, c/o Nordwall, Tralluddsvägen 14D, 132 41 Saltsjö-Boo, tel 08-715 27 69.

LÅT ROCKEN LEVA!