Den senaste tiden har Piteås PROPAGANDHI kopior RANDY slitit i replokalen inför inspelningen av fullängdaren “There’s No Way We’re Gonna Fit In” som släpptes av DOLORES i mellandagarna. Jag ringde upp Fredrik och han pratade…

“No Carrots For The Ska Single”

Fredrik berättar att ‘No Carrots For The Rehabilitated’ har sålt 3000 ex och att ‘The Ska Single Vol 1’ har sålt i 2000 ex. Fast då var den bara uppressad i 2000. Inte trodde man att HEFFA KLUMP skulle leda till en sådan framgång, det visste dom nog inte själva. RANDY har fått en väldigt bra respons på dom båda och det kanske finns en risk att man blir lite bortskämd menar Fredrik. Jag hade lite funderingar på varför ‘The Ska Single Vol 1’ heter som den gör, kommer det att komma någon mer?
— Inte än i alla fall, nu har jag tappat musten lite på Ska.
Det är kanske därför dom tidigast tänker släppa en ny Ska singel i slutet på ’95. Fredrik kan inte förstå att Ska singeln har fått sådan bra respons.
— Den är usel säger han.
Det håller jag verkligen inte med om.

“There’s No Way We’re Gonna Fit In”

“There’s No Way We’re Gonna Fit In” heter alltså fullängdaren som släpptes av DOLORES i mellandagarna. 17 låtar, 35 minuter säger Fredrik. “There’s No Way We’re Gonna Fit In” spelades in i SOUNDFRONT studion Uppsala under ca. två veckor. Från början var det tänkt att Fredrik Thordendal från MESHUGGAH skulle ha producerat den, men så blev det inte.
— Det skulle ha varit roligt och sett vad han skulle ha kunnat gjort eftersom att han inte lyssnar på sån musik vi spelar.
Jag frågade Fredrik om han tror att många kommer att tro att “There’s No Way We’re Gonna Fit In” kommer att låta som ‘The Ska Single Vol 1’?
— Det tror jag inte för vi skrev på Ska singeln att det här var en engångsföreteelse.
Men jag undrar egentligen hur många det är som orkar kolla igenom hela textbladet på Ska singeln, kanske lite väl kladdigt. Jag passar även på att fråga Fredrik hur det nya materialet låter och han säger att låtarna på “There’s No Way We’re Gonna Fit In” är mycket snabbare, mer ös och inte lika mycket meck.

“Education For The Unemployment”

RANDY spelade in en video för ett litet tag sedan och det är nog inget dom kommer att göra om. Att stå i shorts och t-shirt på ett parkeringsdäck från klockan tio till ett på kvällen när det är +1° och spöregnar, måste vara jobbigt.
— Visst var det roligt att leka superhjälte och rädda tjejer och spela tennis, men det var väldigt jobbigt säger Fredrik.
Videon till ‘Education For The Unemployment’ kan nog avnjutas snart, kolla på ZTV. Kanske kan den dyka upp på MTV’s Headbangers Ball efter Fredriks bravader på Hultsfredsfestivalen då han en solig dag gick fram till Vanessa och bad henne skriva sin autograf på hans mage, det impar.

DOLORES

DOLORES då, hur har dom promotat RANDY? Egentligen är ju inte DOLORES ett skivbolag utan en skivaffär, Fredrik tycker att dom har jobbat bra.
— Dom har lagt ner väldigt mycket pengar på studiotid och video, så vi är nöjda.
Men i framtiden vill RANDY ligga på ett riktigt skivbolag, där dom jobbar åtta timmar per dag med att ringa runt och fixa grejer och det kan inte DOLORES göra för dom är ju en skivaffär så det finns inte tid till del menar han. Hade hört ett rykte om att RANDY hade försökt att få ett kontrakt på BURNING HEART efter att dom skrivit på för DOLORES, men det är inte sant säger Fredrik.
— Vi skickade ut demon till tre bolag, DOLORES, BURNING HEART och STARTREC. DOLORES ringde först, så vi skrev på för dom.
Tror du det skulle vara bättre att ligga på BURNING HEART frågar jag Fredrik.
— BURNING HEART har för mycket grupper, det är svårt att säga.

BLENDER

BLENDER ligger också på DOLORES och dom släppte sin fullängdare ‘Welcome To Blenderland’ för ett tag sedan. På den hittar man en RANDY cover. BLENDER har rockat upp RANDY’s låt ‘Zoolou’ vilket Fredrik tycker är roligt.
— Kul att dom vill köra en cover på ett band som inte är något kända.
Så några rockstars har RANDY inte hunnit med att bli och det kommer dom nog inte att hinna med heller. Vad jag fattar så tycker Fredrik att BLENDER är det bästa bandet på DOLORES.
— SHREADHEAD gillar jag inte, men dom är schyssta killar. POTLATCH har jag inte hört.

ADRENALINE

Jag tror att det var i april ’94 som Sverige plågades av en turné kallad ADRENALINE som innehöll fyra svenska Hardcore band, REFUSED, MARY BEATS JANE, ASHRAM och så självklart RANDY-killarna. Fredrik säger att det var ös, fast det var väldigt jobbigt att åka ihop med 20 andra personer. Publiktillförseln var bäst i Linköping och Vänersborg. Dom större städerna som Stockholm och Götebrog var ruttna berättar han. Det här är givetvis en grej som RANDY vill göra om fast då kanske med bara tre band och sen lite bättre arrangerat.
— Det är tråkigt när man är 20 pers och så ska man äta och så tar maten slut när inte alla har fått.

MOTOR

RANDY ligger nu på bokningsbolaget MOTOR och dom skall visst sätta upp en turné i februari med RANDY. Hörde att ni tog 6000:- för en spelning, är inte det lite väl mycket?
— Visst är det lite dyrt, men vi bor ju i Piteå och det kostar 1200:-/pers att flyga och sen ska man åka buss och grejer. MOTOR tar också 15% (Ungefär 900 spänn. /Red.) säger Fredrik. Alltså blir det inte alls så mycket pengar över, kanske inga alls.

FIRESIDE

Som ni vet så hoppade Fredrik av sitt andra band FIRESIDE efter att dom uppträtt på Hultsfredsfestivalen. Enligt Pelle Gunnerfeldt var det för att RANDY spelade en större del i Fredriks liv och att spela med två band som turnerar och spelar in skivor kan ju bara inte funka. Men Fredrik tillägger att han och Pelle inte kom så bra överens i slutet, vi bråkade om STIM-pengar och en massa skit så jag slutade.

RANDY vs REFUSED

I februari/mars är det tänkt att RANDY och REFUSED ska släppa en CDs som dom spelar varandras låtar på.
— Vi har funderat på att göra om en REFUSED låt till Ska.
När kom ni på det här då?
— Det har varit på gång ända sedan ADRENALINE turnén, men REFUSED har ju varit ute och turnerat så mycket så vi ska väl spela in snart.
Ska bli roligt att höra REFUSED spela en RANDY låt med deras lite tuffare ljud. Det är visst STARTREC som skall släppa den och den kommer att säljas billigt för att det är ju bara en rolig grej säger Fredrik.

’95

Förövrigt så kommer RANDY att släppa en singel i januari med en låt från “There’s No Way We’re Gonna Fit In” + ett par låtar med piano och en discoversion på någon låt.
— Vi ska väl spela in den i januari i den studion där vi spelade in promodemon.
DOLORES ska också släppa en PRINCE cover CD där bl.a. STAKKA BO, GIRLSMEN, TEDDYBEARS STHLM, FIRESIDE och RANDY kommer att vara med på.
— Vi fick ett band med en PRINCE låt på som jag aldrig hört förut säger Fredrik och menar att PRINCE har ju aldrig varit någon större idol för RANDY.

RANDY c/o STALE FISH, Storgatan 86, 941 37 PITEÅ