— Ja, här är hon, Tina Moe från Ingenstans! säger Katarina Herou på CBS.
Ingenstans är Järpen, ett samhälle med 2000 invånare i Jämtland, och Tina Moe har fått skivkontrakt med CBS.
Första singeln och LPn har släppts och kvällen efter att jag träffar Tina ska CBS presentera Tina Moe Band för press, radio och TV med en spelning på Studion i Stockholm.
Tina Moe är 21, hon spelar gitarr och klaviatur, komponerar låtarna till Tina Moe Band och, enligt Katarina Herou, “styr och ställer med killarna i bandet”.
Det är ju faktiskt fortfarande ganska ovanligt med tjejer som leder egna rockband så jag kan inte låta bli att fråga Tina om hon tycker att publiken tar emot henne på ett speciellt sätt för att hon är tjej. Och om hon tror att CBS blev speciellt intresserade av henne för hon är något mer, något extra — än ytterligare ett av tusen killrockband som skickat in en demokassett.
— Jag tänker ju aldrig så, säger Tina. Men jag vet ju inte om andra gör det.
Det är du som bestämmer?
— Jag säger ju till om det är nåt jag inte tycker låter som det ska, säger Tina. Men utan bandet skulle det förstås inte gå. Dom har ju också idéer till arrangemang.
Stevie Nicks och Pat Benatar, nämner Tina bland dom hon lyssnar på. Också Saxon och Whitesnake, där går hårdhetsgränsen.
Idag spelar Tina Moe Band också en ganska hård, amerikanskinfluerad rock. Men det började med “hjärta/smärta-texter” och. Svensktoppen. Såna låtar började Tina göra när hon var fyra.
Jag har väl fördomar, men Järpen med sina 2000 invånare, inspirerar det verkligen till så hård musik?
— Det går väl 250 arbetslösa, säger Tina, men så är det väl överallt.