April Tears karriär är kantad av skivbolagsbråk och krångel. Det senaste som hänt är att man bytt skivbolag från Telstar till Edel Records och hoppas på att albumet Consumer Desire snart släpps. ZEROs Jon Josefsson stämde träff via telefonlinan med bandets sångerska och frontfigur Sara Gunnarsson.

— Vi har precis skrivit ett nytt kontrakt med Edel. Vi har bytt bolag och det känns bra. I England tror jag fortfarande att vi har kvar Telstar, men där kommer vi nog att avvakta lite och se vad som händer med plattan i Sverige.
April Tears första album Strange Paradise släpptes 1995 på independentbolaget Memento Materia. Efter Strange Paradise var det meningen att det skulle komma ett par album till, men efter segdragna diskussioner, bråk och strul med diverse skivbolag kom det aldrig något andra album.
Känns det tungt att historien upprepar sig nu med skivbolagsbyte och en massa strul?
— Det är ett jävla skit! Folk har varit förbannade och det har varit strul fram och tillbaka. Vi har känt en otrolig frustration. Allt tjafs som varit är helt ointressant för oss. Allt har legat utanför vår kontroll, så vi har känt oss frustrerade intill bristningsgränsen under nästan hela det senaste året.
— Det finns så mycket vi vill göra och det vi verkligen vill göra nu är att släppa plattan.
Vad är bestämt inför hösten/vintern och nästa år?
— Albumet är klart och släpps i november. Omslag och allt är klart. Nästa singel “Hardcoming” är också klar och ligger snart i butik. Vi kommer även att släppa en singel till, men det är inte bestämt vilken låt det blir. Jag tror att det blir “Heart shut down”. Den kommer antagligen i januari/februari. Förutom detta har vi en lång lista med spelningar framför oss.
Jag önskar Sara lycka till och säger att jag håller tummarna för att albumet verkligen kommer ut och att framtiden ser ljus och oproblematisk ut.
— Tack. Alla är glada och nöjda med sättet som allt löst sig på. Det har tagit tid, men det känns väldigt skönt att äntligen släppa Consumer Desire. Nu ska vi visa vad vi går för!