I dagens musikklimat är ett skivkontrakt värt mer än någonsin. Linköpingsföreningen Nuclear Nation skakade liv i tävlingsformen som gav Europe sitt första skivkontrakt. 23 band anmälde sig, nio togs ut till de tre delfinalerna men bara en kunde vinna!

Finalkvällen var välbesökt och hemma hoppet Statue 47 gjorde en otroligt bra spelning i stil med förebilderna i Antiloop. Colony 5, Michigan och Selected Area hade alla ryckt upp sig ordentligt och deras popmusik fungerade på publiken. En större scen och bättre ljud gjorde att alla banden kändes som ett par klasser bättre och spänningen var på topp.

När Björn Larsson, ordförande i Nuclear Nation och ansvarig för QQF, gick upp på scenen strax efter midnatt var stämningen total hos både banden och publiken, det blev helt tyst. På plats nummer tre hamnade Statue 47 vilket inte var populärt och när tvåan Colony 5 presenterades var besvikelsen stor hos gruppen. Nu stod det mellan Motalagänget Michigan och Göteborgarna i Selected Area. Björn hann bara läsa första bokstaven i namnet Michigan innan jublet utbröt. En tävling i musik var till ända men jag hoppas den återkommer.

1. Michigan – Motala
2. Colony 5 – Karlskrona
3. Statue 47 – Linköping
4. Selected Area – Göteborg