POTATO KABOOZE
Acid Nut / That’s Alright / Think Wise / Don’t Treat Me So Bad / Can’t Stand The Pain / Ett Steg Åt Sidan
Demo
* *

Det är alltid ett dilemma med demotejper där man känner en eller flera medlemmar i bandet. En någorlunda objektiv syn är naturligtvis alltid eftersträvansvärd, och vi låter aldrig eventuella kompisrelationer påverka våra recensioner.
Detta är fallet med just den här kassetten med Linköpings-bandet Potato Kabooze (namnet är ett smärre missförstånd — det kommer från hippiegudarna Grateful Dead’s låt “New Potato Caboose”). Där ingår nämligen vår käre Buffalo Springfield-skribent Göran Gruber (se SA #5) som basist.
“Acid Nut” inleder på ett lovande sätt i riktig “Ace Of Spades”-anda, och jag önskar att resten varit i samma stil, för det är den klart bästa låten i den här samlingen.
Men därefter går det tyvärr bara nedåt i någon slags bluesinspirerad rock, komplett med munspel och allt. Helt intetsägande vanlig standardrock som jag glömt i samma ögonblick bandet tar slut. Sist ligger det enda svenska spåret — som verkar vara en kvarleva från den svenska proggrörelsen i början av sjuttiotalet. Och den vill vi INTE ha tillbaka.

Potatoe Kabooze,
c/o Göran Gruber,
Nya Tannerforsvägen 29 B,
582 52 LINKÖPING.