My Bloody Valentine
Ecstasy
Mini-LP, Lazy

Folk flydde mot utgångarna när My Bloody Valentine spelade på förra årets Hultsfredsfestival. Ett katastrofalt ljud med totalt besinningslös feedback blev för mycket för flertalet. Mitt i allt oväsen kunde man ändå skönja en pulserande popnerv. Colm bakom trummorna var dessutom en gigant — något fräckare hade inte setts sedan Mupparnas Animal för första gången sågs misshandla ett trumset. På platta är My Bloody Valentine betydligt bättre, och den här 7-spårs LP’n kunde ha blivit ett litet mästerverk.
Det börjar bra med en stark poplåt i och med “She Loves You No Less”, men visar samtidigt också upp albumets svaga sida. Produktionen. Den är rent ut sagt usel. My Bloody Valentine har tyvärr valt att producera sig själva, något de inte alls mäktat med. Ge dem en producent och de blir lika framgångsrika som The Jesus And Mary Chain, för potentialen finns där. Det låter för övrigt stundtals mycket Marychain. Speciellt “The Things I Miss” borde vara något för alla Marychainfreaks.
Ett par spår har drag av Primal Scream, och “Clair” är My Bloody Valentines alldeles egen “Death Valley 69”. Det är bara en flåsande Lydia Lunch som saknas. Avslutande “(Please) Lose Yourself In Me” är, om inte bedövande vacker, så nästintill. Att dränka sig i när allt är skit.

(My Bloody Valentine, 46 Countess Road, London NW5, England)