Arabens Anus är ett punkband från Kristinehamn som startade redan 1979 men efter en del medlemsbyten så sprack Arabens. Men i november 81 så återbildade Linda (sång & gitarr) och Carlén (gitarr & sång) Arabens Anus tillsammans med Fatso (trummor) och Kass (bas). Sin replokal har dom i stans slummigaste och skitigaste lokal och där har det hänt många ruskiga saker sedan Arabens flyttade dit med sina sedvanliga, nordiska vikinga fester. Utan lokalen skulle Arabens Anus alltså inte existera. Fatso har till och med funderat på att installera sig och sin säng där. Fatso är förresten Arabens egen lilla hockeystjärna, han har bla varit med i TV-pucken och sveriges juniorlandslag.

INFLUENSER

På frågan om hur dom vill beskriva sin musik så svarar Linda helt enkelt: PUNK.
Personligen tycker jag att det är något speciellt med Arabens rumphål, dom är inte som dom vanliga rå ös grupperna, deras musik går ej att beskriva utan måste höras. Influenser det har dom också,
Linda: just nu är min största influenskälla Asta kask (se Skvaller nr 2).
Kass: Det mesta inom punken/heavy.
Carlén: Min bästa skiva heter “War of the worlds”, den tycker jag är mycket bra.
Fatso: Magnus & Brasses “warning för Fatso”.
Allt material görs av hela gruppen och man tycker att text och musik är precis lika viktigt. Dom har inget direkt politiskt budskap som dom vill framföra, själva avskyr dom politik och menar att det finns andra viktiga saker.

Carlén

PICASSOS BARN

Arabens Anus har medverkat på samlingskassetten Picassos barn med 3 låtar. Linda: sången och trummorna har lite halvtaskigt sound men annars skall man väl inte klaga. Picassos barn har betytt mycket för Arabens eftersom det är den största prylen dom har medverkat på. Någon annan kassett eller skiva har dom inte medverkat på men man har planer på en skiva till hösten.

KONSERTER

Det är först nu som Arabens har börjat spela ute på allvar och spelningar tas emot med glädje. Deras live set är på ca 8-10 låtar men det beror förstås på hur lång tid dom får spela. Vad gör en spelning till en bra spelning?
Carlén: för det första en bra publik som pogar hur dåligt det än låter.
Linda: Berusade besökare med andra ord.
Carlén: För det andra att man har bra flyt och bra drag i låtarna.
Linda: Att Fatso är nykter med andra ord.

Kass

VAD BETYDER PUNK?

För mig är punk nåt bra, som kämpar mot förtryck, rasism, krig m.m. Ett positivt ord, helt enkelt allt som är bra, säger Linda och fortsätter, att göra nånting inte bara sitta och vänta på att nånting skall hända. Fråga sen en punkare i Stockholm, Malmö eller Göteborg samma fråga så svarar dom säkert nånting helt annat. Men jag tycker Punk är ett jobbigt ord.
Nu tar Kass över: Om man tänker tillbaka till början av punken, hur tänkte man då? Hur tänker man nu? Jag har märkt att det är mycket man har ändrat sin syn på. Man förändras för varje dag vare sig man vill eller inte. Punk är inte samma sak för mig nu som det var 79. Då ifrågasatte man allt, nu är man mer likgiltig.
Linda: Precis vad jag ville ha sagt. Arabens framtidsplaner är förstås att ge ut en singel samt att inspirera andra band att börja spela.
Slutligen vill alla i Arabens hälsa till Nillen och Dan i DNA.
Linda: och alla andra tokiga skaraborgare.