När slår Bild Journalen sitt eget rekord i förljugenhet? Den frågan finns det all anledning att ställa sedan Bild Journalen nu senast drabbat sin egen upptäckt Cecilia Stam i en stort uppslagen artikel där man vet att berätta att »fröken Stam är förbenad på sin manager Silas Bäckström, det slår nästan gnistor!»

Bild Journalen berättar vidare om hur Cecilia »skickades ut på parkturné», den avverkades »i kuslig fart». Om en visa som hela ensemblen sjöng på turnén uttalar sig Cecilia Stam i BJ:s artikel: »Det var fruktansvärt och jag trodde ett tag att jag inte skulle kunna orka igenom turnén. Rena hjärntvätten, faktiskt. Tänk att stå och sjunga en sån text två gånger per kväll. Och inför publik! Jag skämdes faktiskt, det är jag inte rädd att säga…»
Nu är det bara det att Cecilia Stam aldrig har sagt något sådant till Bild Journalen! SB tog kontakt med Cecilia och hon berättade att hon hade fullt upp med att dementera den tvåsidiga artikeln. Cecilia var varken ledsen eller förbenad på Silas utan de två har avbrutit sitt samarbete på helt andra grunder och är fortfarande de bästa vänner! Nu är Cecilia emellertid både ledsen och förbenad, på Bild Journalen!

— Jag tycker det är synd och skam att vissa s. k. redaktörer med gott samvete (?) »offrar» en artist bara för att kunna sätta en säljande rubrik.
— Artikeln innehåller många osanningar. Man har helt förvrängt mina egna ord. Jag känner knappt igen dem själv! Så »avslöjar» man t. ex. min hemliga dröm! Det sägs att jag skulle vilja börja sjunga med Hep Stars! Helt gripet ur luften!
Dessutom betonas i artikeln att Cecilia i fortsättningen helt vill ägna sig åt popsång.
Cecilia kommenterar:
— Helt fel. Jag vill tvärtom försöka mig på en mera breddad repertoar med plats för både svenskt och mera jazzigt material. På ABC-teatern, där jag uppträder för tillfället, sjunger jag t. ex. en del Count Basie och Barbra Streisand-låtar.