Blue Clinters startade för cirka fem år sedan. Från början var det en vanlig gitarrgrupp med en vokalist och kapellmästare vid namn Leif Bigert. Leif insåg efterhand att det var betydligt roligare och att det lönade sig bättre med lite mer dansant musik, naturligtvis spelade man många låtar från topplistorna men volymen skruvades ner vilket gav en något mognare publik och nöjda arrangörer. I början av mars startade Leif tillsammans med sin kamrat Göran Hellsten ett produktionsbolag och de tog ytterligare fyra band under sitt beskydd, Martin Sarves åttamannaband (fd. Poptett 65), Jörgens, och popbanden Mixers och Shelltons.
Efter en tid fann Leif att han inte skulle hinna med både firman, studierna och spelningen och beslöt därför att sluta sjunga. Vid samma tidpunkt meddelade bandets dåvarande organist Ulf Hage och gitarristen Mats Westman att inte de heller orkade med både skolarbetet och alla de jobb som flutit in till hösten och begärde sitt utträde ur bandet. Basisten Lars Gunnar Sandborg och trumslagaren Peter M Magaliff ville inte sluta. I Visby hittade man gitarristen Torbjörn Lindgren och organisten Gunnar Pettersson som tidigare hade spelat med Gotlandsband. I september kom de till Stockholm och efter en dryg vecka lyckades man med mycket besvär hitta två duktiga blåsare, Jan Selmer alt- och tenorsax som förut spelat med Kalle Holmbergs dansorkester, samt tenorsaxofonisten och flöjtisten Tommy Koverhuldt som tidigare ägnat sig mest åt ren jazzmusik.
Blue Clinters hade sin egentliga premiär måndagen den 24 oktober på Baldakinens pelarsal och har sedan engagemang på flera av de stora dansställena i Stockholm och på landsorten. Nämnas kan Puttes, Lorry, Badholmen, restaurang Adam och Mari, Sveahof och Nalen i Stockholm.
Blue Clinters har numera följande medlemmar och sättning:
Gunnar Pettersson kapellmästare, orgel, vibrafon, piano, trumpet, gitarr och sång.
Torbjörn Lindgren gitarr, elbas samt sång.
Jan Selmer alt- och tenorsax, orgel och sång.
Tommy Koverhuldt tenorsax, flöjt och sång.
Lars Gunnar Sandborg elbas, gitarr och sång.
Peter M Magaliff trummor, conga samt sång.