Starmarket är ett av de band som det gått fort för. Bandet startades i juli förra året och spelade in tre demokassetter som bland annat resulterade i många fina recensioner och ett skivkontrakt på Dolores records i Göteborg. I recensionerna har det ofta påpekats Starmarkets likhet med Hüsker Dü något som inte gör bandets gitarrist och sångare, Fredrik, så mycket.
— För mig spelar det ingen roll om ett band låter som ett annat, så länge det är bra låtar, försvarar han sig. Jag bryr mig inte om sånt, om det inte är allt för uppenbara stölder så tycker jag inte att det spelar så stor roll faktiskt. Många amerikanska band har en bra grund för någonting nytt. Jag tycker till exempel att Sugar har en jättebra idé men inte att de gjort någon extremt bra låt. Det är någonting att bygga på, man kan göra det ännu bättre. Många svenska band är ju bättre än de amerikanska, säger Fredrik sedan.
Han berättar även att han tycker att det är svårt att låta eget men att deras nya låtar är mer Starmarket, att de gått åt ett eget håll.
— Många av låtarna som är på våran fullängdare är ju de första låtarna vi skrev över huvud taget. Jag har ju inte skrivit några låtar innan jag började att spela i Starmarket. Förhoppningsvis utvecklas man lite grann.
Bandet kommer antagligen att gå in i studion i vår igen för att spela in en ny skiva. Men först så ska de samla på sig en mängd låtar för att sedan kunna plocka ut de bästa. På förra skivan som består av 12 tunga poplåtar, eller som Fredrik själv föredrar: rock låtar, kan man läsa att bandet fick någon form av kulturbidrag.
— Ja, det var Dolores som skickade in våra demos till Statens kulturråd och de delar ut ett bidrag till ett antal band per år. Och vi fick 30 000, men de har vi ju inte sett skymten av för de gick direkt till att göra skivan. Det är meningen att pengarna ska gå till tryckning av skivan och inspelningskostnader.
Dolores hade först inte tänkt att släppa några singlar till Starmarkets självbetitlade fullängdsdebut men i och med att det skrevs mycket om bandet blev skivbolaget peppat och släppte därför först Ep:n Amber och sedan efter det att skivan kommit ut släpptes även Ep:n Your style.
— Dom trodde väl att vi skulle sälja miljoner skivor, de tror ju stenhårt på oss. De tyckte väl att vi hade potential att slå, förklarar Fredrik när jag frågar om denna helomvändning från bolagets sida.
Vi fortsätter sedan att prata om hans vänners band Fireside. Fredrik menar att de varit med lite för mycket i media på sista tiden för att det ska vara bra för dem. Själv vet han inte vad han skulle svarat om Slitz ringde och frågade om han ville svara på en intervju. Jag påpekar att de själva varit med ganska mycket och Fredrik håller med.
— Det är nog jävligt många som har hört talas om oss, men vi säljer nog inte så mycket skivor, säger han och funderar. Det tar nog ett halvår innan bandet börjar sälja skivor, fortsätter han sedan när han tänkt färdigt. Det tar ett tag för folk att fatta. Vi har fått mycket stöd från tidningar och sånt.
När vi nästan pratat färdigt frågar jag honom vad han skulle göra om allt var en dröm.
— Skaffa ett liv, svarar han då. Om man inte skulle göra det här skulle man bli tvungen att jobba och de vore jävligt tråkigt.