Många av dagens musikskribenter använder sig av ordet kärlek för att beskriva hur bra en melodi, text eller sång är. Kärlek ska inte användas på det viset, inte av skribenter som i brist på självrespekt och lyrik försöker vara poetiska och djupa. Om man som journalist skriver: “Jag är kär i Semester” då blir allt fel, det blir fel eftersom kärlek uppstår mellan två personer inte mellan ett band och en lyssnaren. Det som lyssnaren i vissa fall uppfattar som kärlek är i själva verket en annan känsla, upprymdhet, ledsamhet eller kanske energi. Man kan känna hat och man kan hata ett band, men man kan inte vara kär i det. Det blir fel. Därför är jag inte kär i Semester, men de är bra, de sjunger om kärlek.
— Textmässigt så tror jag att vi inte har några svenska förebilder. Jag lyssnar inte på några svenska popband som spelar på svenska. Jag tror inte att jag skulle kunna komma på någonting som jag skulle tycka var ens i närheten av bra, säger Niklas Angergård. Han är mycket sympatisk, lugn och stillsam, precis som deras musik, det är nästan så det retar mig. Han tycker det är viktigt med texter som ger en speciell känsla.
— Jag tycker bara att det ska vara en trevlig atmosfär och känsla i texterna, det är viktigare än att de ska säga något… extremt djup. Det skall mer vara vackra ord, estetiska texter.
Texterna är på svenska men musiken är på engelska, influenserna hämtar trion bland annat från utländska lo-fi band. Jag frågar Niklas vad som är viktigt att nå ut med i texterna och om de är personliga.
— Texterna är nog mer estetiska än personliga. Men de är nog personliga på något sätt. Även om man kanske inte har upplevt allt själv som sägs i texterna, menar han. Det måste låta rätt. Det är viktigt med rätt sorts ord. Hög stilistisk nivå på orden snarare än ett jätteviktigt budskap. Och det är så det skall vara i pop, berättar han sedan.
Ännu har inget skivbolag visat ett seriöst intresse för bandet trots att de på sin demo visar upp tre mycket bra och glada sånger.
— Jag tycker att vi borde kunna bli populära. En bra låt är en bra låt och det tycker jag att vi kan prestera.
När han säger det så låter det löjligt enkelt. Men när man tänker på det så blir det självklart: de har gjort tre bra låtar så varför skulle de inte kunna göra fler?
Jag är kär i Semester.