MEDLEMMAR: Thåström, sång och gitarr. Född i Stockholm. Fjodor, bas och sång. Född i Solna. Gurra, trummor. Född i Stockholm.
DEBUT: Rågsvedsgården (naturligtvis) 30 mars 1978.
HISTORIA: Thåström, Fjodor och Gurra kände varandra långt innan Ebba Grön. Thåström spelade med Helt Sonika, Gurra med The Fajts och Fjodor med Urin. Urin och The Fajts delade replokal. Under en fest i den vintern 77/78 råkade de tre börja spela tillsammans, tyckte det var fruktat roligt och fortsatte. Men innan dess hade Fjodor och Gurra spelat avantgardistisk folkrock tillsammans. Ebba Grön blev snabbt ett av landets ledande punkrockband och ett begrepp, synonymt med Oasen i Rågsved, ett försök att få ett eget spelställe i den egna förorten. Än i dag vet ingen var Ebba börjar och Oasen slutar.
Tidigt kom Ebba också under Dag Vags beskydd och trots att gruppen vägrar ställa upp för radio, TV och flera av de största tidningarna har de tagit en position bredvid Dag Vag som en av landets populäraste grupper.
UTLANDSJOBB: I Finland, Norge och Danmark.
LP-SKIVOR: “We’re only in it for the drugs” och “Kärlek & Uppror”, båda på Mistlur. Dessutom 2 låtar på samlings-LP-n “Oasen”.
SINGLAR: “Ung & Sänkt”, “Tyst för fan”, “Vad ska du bli” och “Staten och kapitalet”, alla på Mistlur. Samt en låt, “Nu släcks tusen människoliv” på rocktidningen Schlagers julsingel.
STÖRSTA FRAMGÅNG: Försäljningsmässigt är det senaste LP-n som snart sålt 60 000 exemplar. Men Gurra nominerar en konsert på Domino för drygt två år sedan. “Det hade varit en massa skitsnack om oss och vi tog död på alltihop, gick bara upp och spelade omkull allihop”.
PUBLIKREKORD: 10 000 personer på rockfestival i Hamar i Norge, 4 000 personer tillsammans med Dag Vag i Malmö Folkets park.
CIVILSTÅND: Alla medlemmar i Ebba Grön är ogifta.
FAN-CLUB: Nej.
ADRESS: Mistlur, Box 348, 181 03 Lidingö.
TURNÉER: Sverige runt tillsammans med Eldkvarn under oktober.