Yvonne är ett band som knappast någon lyckats missa. Med sin deppiga och vemodiga syntpop borrar sig Yvonnes pilar djupt in i varje människas hjärta. Det är om detta band denna intervju handlar.

Yvonne har funnits i snart två år. Anledningen till att det startades var att de sex medlemmarna inte kunde hitta någon musik som var bra nog. I stället för att klaga startade de alltså ett band för att spela den musik de helst ville höra, resultatet blev Yvonne.
— Vi får göra musiken själva fram till den dagen då någon annan gör den bättre än vi. Då lägger vi ned, säger bandets sångare och textförfattare Henric de la Cour. Till en början hade vi fler gitarrer, men vi bytte ut dem mot fler syntar i stället, fortsätter han. Allt för att få ett kalare ljud.

Det finns många sätt att förklara hur Yvonne låter, eller rättare sagt vad de egentligen spelar för musik. Många har försökt, men få har sagt rätt.
— Yvonne spelar en hård, kall och frustrerad form av syntetisk rock, säger Henric.
Bra och tack, då vet alla det, så slipper vi i fortsättningen försöka komma på något eget bra, som i alla fall aldrig blir som det ska.

Henric de la Cours texter är det få som förstår sig på. Fler är det som försökt och färst är det som lyckats. En sak är i alla fall säker. Yvonne har inte politiska budskap.
— Budskap är löjligt. Det finns inget tråkigare än politiska band, suckar Henric.
Som alltid när det gäller Yvonne gör de vad de själva vill höra. Henric fortsätter:
— Mina texter ska inte analyseras, de är liksom för personliga för det.

När denna intervjun gjordes var jag till skillnad från i skrivandes stund lite olyckligt kär, så jag tog tillfället i akt och frågade mästarna i depp vad jag skulle ta mig till. Svaret var kort.
— Lyssna på ‘Just for a moment’ med Ultravox.
Tyvärr kunde jag inte prova om det fungerade, men det gör det alldeles säkert om orden kom från Henric de la Cours mun. Dessutom har jag ingen anledning att göra det nu. Tack Marina för att du finns! (Varning för sliskig journalistik! /Reds. anm.)

Till slut. En hälsning till alla som inte redan vet: Yvonnes album kommer i september. Tills dess får vi nöja oss med Kittenish-låtarna och singeln som är släppt. Personligen skulle jag göra vad som helst för att få en förhandstitt på Yvonnes skiva. Nästan i alla fall.