För ett tag sedan kunde alla KSMB-fans till sin bestörtning läsa i Hörnfeldts spalt i Expressen att Peter Ampull gått med i Ebba Grön.
– Peter: “Ebba hade frågat mig om jag ville ställa upp på några spelningar, inte som ordinarie alltså. Sen hade tydligen någon annan snubbe, som jag inte vill nämna vid namn för jag vill inte vara värre än Hörnfeldt, tydligen varit och berättat det för Hörnfeldt. Hörnfeldt hann sedan inte kolla upp om det var sant för det var precis i pressläggning och han ville vara före Schlager. Men detta var alltså inte sant, för jag hade inte tid och för mycket spelningar med KSMB.”
Kan ni förtälja något om erat senaste verk, dvs: L-p’n!
– Stepparn: “Det är väl den bästa L-p som gjorts i Sverige skulle jag tro.”
– Alonzo: “Namnet är (som tidigare skrivet i Kloak Stank) bestämt till: ‘Rika barn leka bäst’.”
– Stepparn: “Den kommer att släppas i Augusti, den 24 närmare bestämt.”
– Alonzo: “Den kommer att vara kolsvart med KSMB skrivet i rött och innehålla 9 låtar.”
– Stepparn: “Troligtvis släpps en singel ca 2 veckor innan L-p’n, med låten “Kamomilla stad” (rövar-visan) och en låt från L-p’n.”
Varför slutade Johnny & Matte?
– Alonzo: “Matte hade inte tid, sa han.”
– Stepparn: “Det var väl så att Matte inte hade tillräckligt med tid för han pluggade. Det gick inte att 5 man drog framåt och en bakåt, då händer det inget. Vi kom väl överrens om att han skulle sluta tillsammans. Johnny slutade själv och frivilligt antagligen för att han tyckte att vi var så dåliga. I vilket fall som helst så tröttnade han väl.”
– Alonzo: “Vi vet faktiskt inte, han har aldrig gett oss någon riktig anledning.”
– Stepparn: “Han trummar numera i Kekkonen heroes.”
Berätta om eran fängelse-turné!
– Alonzo: “Den var fängslande. Nä, men allvarligt talat så var den jävligt nervös, ingen av oss i KSMB har ju suttit i fängelse förut så vi visste inte hur det var.”
– Stepparn: “Fångarna var ju på våran sida och vi på deras sida så att säga. I vanliga fall brukar dom bara ha frälsningsarmén där som spelar “Halleluleja” och sånt. Vi var väl något annorlunda, så dom uppskattade väl det mer. Sen efter konserten fick dom komma upp på scenen och spela själva. Det tycker jag var det roligaste, när dom började jamma själva på scen…”
– Alonzo: “…och när vi fick prata med dom efteråt. När vi spelade gav väl inte så våldsamt mycket.”
– Alonzo: “Turnén gick bra som turné, men ekonomiskt sett var den en katastrof. Vi gick back en 10 000 kr.”
– Stepparn: “500 kr är maxgaget man kan få från ett fängelse. Men vi var medvetna innan, att vi skulle gå back, så vi var beredda på det.”

Hur kom det sig att eran singel “Förord till livet” blev så pass lugn om man jämför med tidigare skivor?
– Stepparn: “Vi var så trötta när vi spelade in den. Nej, men det var väl en period i vårat liv…” (Stort skratt utbryter).
– Alonzo: “Vi ville pröva något nytt, kan man väl säga. Vi hade vräkt på på samma sätt i 3 inspelningar och den här gången ville vi lära oss tekniken i studion. Istället blev det alldeles för mycket, det blev för lugnt. Nu har vi lärt oss och kan kombinera det mer.”
– Stepparn: “Vi hade gjort en singel innan med 2 ösa låtar “Dagen då alla gav upp” och “Vem é de?” som vi aldrig släppte dels av denna anledning och dålig mixning.”
– Stepparn: “Den nya singeln “Kamomilla Stad” blir mycket bra.”
Hur ställer ni er till drogfria arrangemang typ:”Framtidsfolket” “A non smoking generation”?
– Alonzo: “Vi hatar dom och ställer inte upp på dom längre.Vi har just inställt en spelning i Tranås, som det blivit ett jävla liv om.”
– Stepparn: “Andra band var Rolf Wickström, Motvind m.fl.”
– Alonzo: “Vi ska alltså inte spela.”
– Stepparn: “Vi tycker det är fel för drogfritt är vansinne. Det är en schysst grej, men det är ändå vansinne för dom som verkligen behöver hjälp och drogar sig får inte komma in och tas inte om hand om. Det blir bakvänt på något sätt det där med drogfria tillställningar.”
– Alonzo: “Grejen varför vi nekar är därför att det är hysteriskt mode med drogfritt just nu. Vi ställer upp på drogfritt som grej givetvis, men inte som det är nu, som det kommer att vara om 1 år och var för 2 år sedan. Precis som det förut var “antirasism” till vansinne och “Miljövårda Sverige” till hysteri för ett tag sedan.”
– GuldLars: “Psykofarmakha (stavas det så?) fick man inte använda under Tranåsspelningen.”
– Stepparn: “Det stod en massa grejer uppräknade i kontraktet som man inte fick använda, hälften hade man aldrig hört talas om.”
– GuldLars: “Nervmediciner fick man inte använda, då åkte pengarna på rot. Man fick inte prata om det heller.”
– Alonzo: “Det som jag tycker är sorgligast med utvecklingen i Sthlm, är att publiken sviker de små banden. Inte precis sviker men dom kommer inte längre. Spelar ett litet band på ett litet ställe så kommer det ingen och därför kan det inte bildas några nya band. Dom som kom för 3–4 år sedan har ju inget att välja på. Det blir att fortsätta att spela och då utvecklas man, som Ebba Grön och vissa andra gjort. I annat fall slutar man att spela, man kan inte stå kvar och stampa på samma ställe. Det blir liksom lite tråkigt att stå och mangla samma grejer i 3 år.”
Om man vill boka KSMB så kan man ringa direkt till dem, istället för att gå genom sam-ligan, för det blir då billigare. Då kan man prata direkt med KSMB,  om det gäller lite pengar eller stödspelningar som sam-ligan antagligen säger nej till. Numret, 08/21 14 87, går till deras replokal och om ingen är där så lämnar man sitt nummer till telefon-svararen, så ringer dom upp.

Från Expressen 9 april 1981