Mörkrockarna Destiny från Göteborg är aktuella med sitt tredje album “Nothing left to fear”.
Det har varit ganska tyst om gruppen sedan andra albumet “Atomic winter” (1988).
— Det har hänt en hel del, berättar basisten Stefan Björnshög. Vi har bytt skivbolag från tyska US Metal till engelska Active, skaffat en ny sättning och spelat in vår tredje skiva.
Bandet kompletteras nu av sångaren Zenny Hansson, Peter Lundgren på trummor samt nya gitarristerna Gunnar Kindberg och Knut “Musse” Hassel.
Hassel spelade i en tidigare sättning av gruppen och har nu varit med i två år.
“Nothing left to fear” är aggressiv i tonen, något som Björnshög kallar för mörkrock. Destiny spelar i samma musikaliska genre som Metal Church och Savatage.
— Med vår nya platta har vi renodlat vår mörkrock. Vi har om möjligt utvecklat en ännu mer egen stil än den vi hade på “Atomic winter”, tycker Stefan.
Varför har det då varit så tyst om Destiny här i Sverige?
— Det finns en stor publik för Destiny i Sverige, tror Stefan. Men det gäller att ha någon bakom sej som är villig att satsa på vår form av heavy metal. Det är ju inte inne att spela riktig heavy metal och det är svårt att övertyga bolagen att det säljer.
Deras bolag Active tror i alla på dem och har skrivit kontrakt för fler skivor. Äntligen har Destiny stöd av någon som ser dem som ett mer långsiktigt projekt.
En video till låten “The evil trinity” är inspelad och med lite tur dyker den upp på MTVs “Headbanger’s ball” inom en snar framtid.
— Det var en rolig upplevelse, säger Stefan. Vi filmade oss live och Ken Olson (basisten i Pagan som producerade nya skivan tillsammans med Destiny) spelade den ruggiga figuren som finns på skivomslaget.