Här följer en intervju med punkgruppen H.A.T. och det är Micke som har svarat på mina frågor. Tilläggas ska att Micke svarade förjäkla snabbt! Så varsågoda att läsa!

Historia bakom H.A.T?
Historien bakom H.A.T är den att Micke (bas) och Henka (gitarr) “stötte” ihop med varandra på karnevalen i Norrköping i augusti 1992 och började prata lite om Norrköpings musikutbud och konstaterade snabbt att det inte fanns något överflöd av band som vi gillade. Eftersom vi då lirade i flera band så hade vi inte så mycket tid över just då, men i september så hade vi iallafall bestämt oss för att vi skulle repa ett par gånger för att se hur det funkade. Vi fixade en trummis och en sångare och körde igång. Vi repade ungefär 15 gånger innan vi spelade in våra bidrag till Kaos & Vrål från Svärtinge by. Sen i januari 93 spelade vi live på Svärtinges första punkgala tillsammans med bland annat De Lyckliga Kompisarna. Efter det har det bara runnit på och nu sätter vi H.A.T före alla våra andra band.

Er demo “Punkparty”, i hur många ex gjordes den och hur har den sålt, är ni nöjda med den?
Vi spelade in “Punkparty” i mitten utav april och den har sålt i 163 ex (slutet av maj). Vi har tryckt upp 250 ex och räknar med att kunna sälja alla som är kvar under sommaren. Själva demon i sin helhet är vi nöjda med då vi tycker att vi har tagit ett språng i rätt riktning med den. Givetvis finns det ett par saker som skulle kunnat varit bättre tycker man så här efteråt, men som sagt, helheten är vi nöjda med. Köp ett ex och avgör själva!

Vilka grupper får ni era influenser av?
Det varierar väldigt mycket då vi alla gillar olika musikstilar. Men man kan nog allt säga att allt som låter bra i våra öron sätter sin prägel på vår musik.

Svärtinge verkar ju vara i full gång med punkgalor, hur kommer det sig?
Vi började arrangera punkgalor i Svärtinge för att tillfredsställa vårat eget begär av att gå och se band live då det i Norrköping inte fanns något ställe för oss som gillar punk. Men efter vår första gala så hängde flera ställen i Norrköping på, men sorgligt nog, så arrade dom bara en gala för att sedan tröttna. Det i sin tur har lett till att Svärtinge har utnämnts till Norrköpings punkmetropol i Norrköpings tidningar och Folkbladet. Det tänker vi leva upp till i höst på vår första gala, Elitgalan, som går av stapeln 25 september. Banden som lirar då är: Dia Psalma, Cosa Nostra, Räserbajs, Coca Carola och 23 Till. Det blir en höjdargala som man bara inte får missa (instämmer /red). För mer info om galan se adress efter intervjun.

Vad står H.A.T för?
H.A.T står kort och gått för H.A.T.

Bästa gruppen genom tiderna?
En jävligt svår fråga då det finns så många bra band. Man kan nog inte plocka ut bara ett band och säga att dom är bästa gruppen genom tiderna eftersom musiken hela tiden utvecklas och går framåt.

Bästa fanzinet?
Oj, oj, oj, vilken svår fråga. Efter som alla fanzines tillför undergrounden en hel del är det svårt att säga att något är bäst så det gör vi inte. Däremot tycker vi att Musikbotanik, Abnormalcy, Skrutt, Hymen och Krama Varandra (det trodde du inte Staffan) höjer sig ett snäpp över dom andra.

Jag har läst om att ni brukar spela “Du gamla du fria” på spelaningar. Det kan ju verka ganska rasistiskt, som cp bandet Ultima Thule gör det på sina spelningar. Och sen på demon har ni en vid namn “Varför” som jag tycker är i rätt riktning, alltså emot rasist svinen. Hur står ni i den här frågan egentligen?
Vi har spelat “Du gamla du fria” live en gång och tänker inte göra om det misstaget eftersom den tolkades helt fel. Det var inte meningen som någon rasistisk handling utan vi är helt enkelt stolta över Sverige. Med andra ord, NEJ NEJ NEJ vi är inte rasister!

Vad har ni för inställningar till följande:

Nazism? Nazism är helt åt helvete.
Alkohol? Alkohol är en härlig vara som förgyller livet i mellan åt.
EG? EG är inget för oss.
Carl Bildt? Carl Bildt och alla moderater borde ta och tänka om.
Fanzines? Fanzines är ett uppsving i det vardagliga livet.
Anarki? In the U.K? (Nej här in the Sweden! /red)
Nyköping? Nyköping är en liten “håla” som vi inte vet något om.
Trallpunk? Trallpunk är jävligt bra men det komna lite för många “Strebers-band”. Inse att inget band kan lira “Strebers” så bra som Strebers gjorde. (Och gör i Dia Psalma)
Kalle Anka? Kalle Anka är djurens svar på fanzines.

Låten “Aids” är ju ganska rå, men tror ni att det någonsin kommer att komma ett botemedel emot det?
Botemedel och botemedel. Det kanske inte går att göra ett botemedel mot aids men däremot tror vi att det kommer något som hindrar att aids utvecklas.

Ni spelar ju två covers på demon, Roxettes “The look” och Guns n’ Roses “Paradise city”. Är ni profitrocks älskare?
Roxette låten är en cover av Pure Manias slaktning av Roxettes största hit någonsin. Den gjorde vi mest på ploj. Paradise City är däremot helt seriöst gjord??? Så här tycker vi att dom ultimata töntarna i G’N’R skulle låta.

Om ni fick 800000000000000 kronor, vad skulle ni göra då?
Om vi hade dessa pengar skulle vi ge ut en massa skivor med okända punkband som ej är signade eftersom det finns en hel drös med band som är riktigt bra. Förmodligen skulle vi också skänka en hel del till olika hjälpprojekt i tredje världen plus andra organisationer sam vi tycker gör ett bra arbete för vår värld.

Vem skulle ni helst vilja hänga?
Hänga någon skulle man ju inte vilja göra. Däremot kan man ju alltid diskutera vad man ska göra med sådana personer som Ahmed Rami med flera med sådana tankegångar.

Något att tillägga, i sådana fall plöj på!
Vi ska, i slutet av juli, spela in en split med Västerviks bandet Red Leif Zombies, och sen ska vi försöka lira live så mycket som möjligt. Om någon vill boka oss så spelar vi för resepröjs + lite käk. Till sist tack för intervjun, Jonas.

Ja, tack själv Micke. Split singeln kan nog bli riktigt intressant! Men ta och köp H.A.T’s demo nu innan singeln. Åter igen tack för de underhållande svaren Micke! Lycka till med H.A.T. Adressen ni ska skriva till ifall ni vill H.A.T något är:

Svärtinge Music
Finspångsvägen 557
605 90 Norrköping

Det går ju i och för sig lika bra att ringa Micke på telefon:
011-33 15 71 (dagtid)
011-18 06 59 (kväll)