För en tid sedan hörde jag skånska Adrias album Palaio Faliro och tyckte det var ytterligare en frisk fläkt i en till synes ganska välmående svensk musikscen, en scen där nya musikstilar skapas och utvecklas genom alt gamla stilar möts.
I Adrias fall handlar det om ett möte mellan popmusik och electronica. Avigt, men samtidigt melodiskt — inte olikt närbesläktade artister som Testbild! och The Knife.

Berätta lite allmänt om Adria och er historia. Vilka är ni, hur länge har ni funnits?
— Adria består just nu av Julia Persson och Kristofer Ström. Vi bor i Malmö. Det var kärleken till varandra och till musiken som startade det hela. En dammig orgel och oslipade händer gjorde det oundvikligt. Adria föddes. Ett tag var vi fem personer. Det var tre fina killar till som var involverade och följde oss i alla våra svängar, allting var underbart. Idag tycker vi fortfarande mycket om varann, men spelar inte tillsammans. De tre andra är så upptagna med sitt Dr Higgins.

Ni verkar hålla en låg profil. Är det ett medvetet drag från er sida?
— Vi har haft mycket att tänka på. Skulle turnerat i England och på Irland i somras. Samtidigt skulle vår nya singel släppas på Amberley Records. Turnén blev uppskjuten och singeln har fortfarande inte kommit ut. Två bra låtar och ett fint omslag ligger och väntar i England. Vi koncentrerar oss just nu på att skriva nytt material till vårt nästa album.

Det var visst en del strul innan Palaio Faliro till slut kom ut.
— Skivan kom ut ett halvår försent p.g.a. att första mixningen inte kändes bra. Vi var alltså tvungna att mixa om hela skivan en andra gång. Tidskrävande och frustrerande. Men den största anledningen var ändå pengarna. Skivbolaget (Speakerphone Recordings) hade inte ett öre. Hade vi inte gått in och finansierat skivsläppet själva hade den fortfarande inte varit släppt.

Någon uppföljare i albumformat på gång? Vad kan man, i så fall, förvänta sig av den? Har soundet förändrats?
— Ja, vi har blivit kontaktade av ett New York-baserat skivbolag som vill släppa vårt nästa album. Förhoppningsvis kommer det att släppas nästa år. Tanken är att vi skall åka över och arbeta tillsammans med dem i deras studio. Så ja, soundet kommer säkerligen att förändras. Det är ju fler personer inblandade, med andra kunskaper och tankar…