Sista utposten denna gång är Malmö och fyramannagruppen Still. Det mest utmärkande med detta Malmöband är dess ljudbild. Att man kan kalla bandets musikaliska attityd för lågmäld och stämningsfull är knappast att ta i. Bandets sound är signifikativt med likasinnade artister som Red House Painters, Idaho och exempelvis Tindersticks. Är då Still ett så kallat lo-fi-band?
— Lo-fi, varför inte? Vi har inte tänkt så mycket på hur vi låter eller var vi egentligen passar in. Vi tycker själva att vår senaste demokassett låter rätt annorlunda mot den förra. Alla våra låtar ska genomsyras av en viss stämning. Varför hålla på med all denna skrikiga aggressivitet som många andra band visar? Det finns ju andra värden = hjärta.

En stillsam och lätt loj stämning är precis vad som infinner sig när man lyssnar på Still. Bara namnet på gruppen förklarar nog vad det handlar om.
— Vi är mer intresserade av framtiden. Vi har dock alltid lyssnat på Paul Anka, Fates Warning och Depeche Mode. Vi har rätt olika bakgrund vad gäller musik i bandet.

“Bob Hund sjunger på skånska och det är vackert”

Vad lyssnar ni på just nu?
— För tillfället Tindersticks, Seam, Dive och Still i portabandspelaren. Allt influerar oss på något sätt. Om man vill utvecklas måste man vara öppen för intryck och nya idéer, annars kan man lägga av. Punkt.

Still håller just nu på med en utökning av gruppen och söker en trummis och basist i Malmö-regionen. Dessutom så jobbar de på en ny demo-kassett som troligen släpps nu i vår. Still är i alla fall inte passiva.