“Dom blir bara fler och fler”

THE WAYWARD SOULS
Unknown journey
(Tracks)

Dom blir bara fler och fler. Ja, det handlar om den svenska garagerocken. Det är “inne” nu att lira svettig, slamrig, psychedelisk rock. Och W.S. är ett svenskt band i den genren bland många andra. Sånt här är bra och W.S. gör det på ett utmärkt sätt. Singeln är ett ganska typiskt exempel på hur det lät åren 65-66, med en utsökt blandning av gitarr-fuzz och sång. Man kommer lätt in i skivans budskap och den ger en nostalgisk blick på den poprock som unga musiker körde runt 65″

NRG “Vilket skönt ös dom har”

NRG
Kulturell forvaltning
(HUB records)

Danska NRG, som jag inte ens vet vad deras förkortning på namnet står för, sätter en i det stadium då ens upproriska känslor börjar vibrera i högsta hugg. Vilket skönt ös dom har, det påminner ganska mycket om New York grabbarna i Ramones, bara det att det lite mer genomarbetat. Texterna är betydlig mer politiska.
Men att vara svensk och förstå hela innebörden i texterna är inte så lätt.
Trots allt så känns singeln ordentligt i mina öron och framförallt i kroppen.

“Men är inte det här KSMB?”

6-10 REDLÖS
Ni ska få ångra
(S-skivor)

Men är inte det här KSMB? Nej inte alla. Visst låter det som tidiga KSMB? Och om jag inte misstar mig så är 6-10 Redlös största influenser hemmahörande från just dom. Den här singeln representerar mycket väl den rock som dominerade för ett par tre år sedan då det spelades mycket av sånt här. Kultrock i högsta bemärkelse och jävligt bra sådan.
6-10 Redlös kommer säkert att höra av sig mer framöver och det är något som jag ser fram emot, det får en att minnas så mycket från den gamla goda tiden…

“Det här är och känns bra”

ROLANDS GOSSKÖR
Genom barriären
(Studio Otukt)

Dessa grabbar har fått bra kritik för sin typiska “kultrock” och man ger dom gärna mer beröm. Ep:n inleds med “Behov” och följs av låten “Riv alla murar”.
Samhällskritiska texter med djärv energisk rock är vad som bjuds. Basen pulserar friskt i bakgrunden och sången lyfter fram texternas budskap.
Jag mår inte illa av sånt här, det är och känns bra. R.G. har utvecklats ganska fort sedan deras förra Ep släpptes och den här är också lite jämnare. B-sidan innehåller “Bollkontroll”, den är en höjdare och ger oss ett nytt Rolands Gosskör, hör bara trycket på basen. Visst påminner det om något bra? Vi gottar väl oss med den här plattan ett tag och ser fram emot nästa produktion.

SVART FRAMTID
Ep 1984
(X-port plater)

En typisk punkplatta av idag.
S.F. kommer från Norge närmare bestämt från Oslo.
Inte mer att säga om denna platta än att den liknar de flesta punkplattor som dominerar just nu. Rått, energiskt och föraktfullt. Ett stort plus ger jag dock för den tecknade affisch som finns på baksidan av omslaget.

“Tankarna går tillbaka”

NEON LEON and the BONDAGE BABIES
Girls, guns and money
(Tandan records)

En comeback för N.L. och hans band. Titelspåret går i en ganska typisk rockanda och på så sätt visar den lite nyare sidan av Neon Leon.
Baksidan “lock up” ger en däremot tankarna tillbaka i tiden då N.L. var i debutstadiet. Det där lite malande rocksoundet med dom ylande rösterna och de mastiga gitarriffen. Och man går inte miste om hans läckra gitarrinslag på plattan. När kommer nästa Lp??