Många band av idag är ofta närmare 30 — i alla fall de som syns och hörs i media. En annan kategori är de yngre förmågorna som tragglar på fritidsgårdar och i replokaler i plugget. Sen har vi undantagen och därmed BLACKMAIL — ett av landets mest lovande band just nu!!

Annika Sundbaum-Melin har precis lovordat de tre pojkarna ifrån Västra Frölunda lagom till det ögonblick som jag slår mina klor i dem för ett förhör.
— Aftonbladet är ju en ohyggligt stor tidning, så fina vitsord därifrån är ju aldrig fel, kommenterar killarna hoppfullt.

Lyckat experiment

Bröderna Jens (bas, sång) och Danne (trummor) Lundsbye kör tillsammans med Robert Alsterlind (gitarr, sång) en salig potpurri av rockgrenar. Inte så ovanligt idag tänker ni, nu när inte mycket nytt finns att upptäcka i musikvärlden, men något som däremot är mer ovanligt är att blandningarna blir bra — och Blackmail kan hedras med att de har lyckats.

Ganska nyligen utgavs deras EP “Schizophrenic” som har fått närapå bara bra kritik: Vi gick in lite mer på andra spåret “Evil Enough” som känns, för mig som tjej sett, ganska provocerande men också en aning sanningsenlig där de sjunger “am I evil enough to be your man”…
— Texten är en hyllning till Glenn Danzig från Dannes sida. Vi är varken satanister, ockultister eller något i den stilen. Den har inget vackert budskap, ingen djup innebörd och den är inte skriven för att få folk att tänka efter.
Jag som trodde det handlade om provocerande flickvänner…

I recensionen (se sid 10) har jag tagit upp ordet funk i samband med Blackmail vilket inte riktigt gillas av grabbarna, som annars lyssnar på Alice Cooper, Danzig, Freak Kitchen, Kiss, Road Ratt, Mötley Crüe och Lotta Engberg (inte konstigt att de har lyckats, reds anm).

“La’gårdsturnén” fortsätter

Efter ett antal mindre lyckade spelningar bland bönder och restauranggäster drar Blackmail nu vidare på sin turné med Nestor och hoppas att de innan årets slut både hunnit med sommarfestivaler, radiosuccéer och ett skivkontrakt. Keep up the good work, laddies!