Johan Prosell har under namnet DoublePark gjort något som blir allt vanligare i dagens musikklimat. På sin egen etikett After Hours Music har han nämligen gett ut kritikerrosade debutalbumet “Orange Drive To Seer Street”. Vi kontaktade Johan för att se hur han ser på musikklimatet i Sverige idag.

Vad är det bästa med att lansera sig själv?
— Jag slipper andras åsikter. Ingen fraggel som talar om vad kidsen vill ha. Jag har total kontroll. Känner mig lite som Prince faktiskt. Fast utan pengar men med mer talang och större ödmjukhet…

Har du gett upp hoppet om att något av storbolagen en dag ska upptäcka din musik?
— Jag slutade hoppas efter att ha varit uppe på den “kreativa avdelningen” på Warner. Tre killar som satt på varsitt kontor och poppade OK Computer (Radiohead album, reds anm). Något stämmer inte när ALLA storbolag sparkar sina anställda idag. Ju längre man hållit på desto kräsnare blir man. Har ännu inte mött en A&R med en imponerande CV. Varför ska jag följa råd från någon vars största merit är att han är mannen bakom Yaki Da eller Melodi MC?

Hur ser du på den svenska musikscenen idag?
— Jag faktiskt aldrig varit så inne på svensk musik. Jag har alltid lyssnat på amerikansk musik, även om nu Stefan Sundström också är toppen. Jag är säker på att det finns en massa kreativitet runt om i landet, men jag har helt enkelt ingen koll på den svenska musikscenen.

Vad är förhoppningen med nya skivan?
— Att så många som möjligt ska tycka om den och t.o.m. betala för den. För då har jag råd att göra en till å en till å… Jag börjar verkligen från noll. Ingen vet vem jag är och jag har aldrig sålt en skiva. Det kan bara gå bättre för mig. Säljer den sju ex så är det sju mer än förut, fortsätter han.

Vilken av alla listor toppar du helst?
— Eminems shitlist.

Vad anser du om musikpris och musiklistor?
— Den dagen jag faktiskt får ett pris eller toppar en lista blir jag nog glad. Till dess låtsas jag att jag inte bryr mig och surar på min kammare. Där jag filar på ett lagom blasé tacktal.