Sedan ett år tillbaka står bland andra Thomas Di Leva, Per Gessle och Jonas Åkerlund bakom webb-TV-kanalen mredmundo.com. Kanalen ska bli ett alternativ till MTV och ZTV.
— En av målsättningarna är att kunna sprida alternativ och smalare musik, säger en av grundarna Jens von Reis.

Tillsammans med Martin Krall grundade Jens von Reis mredmundo.com förra året. Idén var och är att skapa en renodlad musik-TV-kanal på Internet. Tanken är att vara ett alternativ till kanaler som MTV och ZTV. På det planet är mredmundo.com tydliga.
— En av de stora fördelarna Internet har som medie är möjligheten att sprida musik som har svårt att få utrymme i traditionella medier. Att kunna sprida alternativ musik är absolut en av målsättningarna, säger Jens von Reis och fortsätter;
— Vi har inte nått dit riktigt ännu, men målet är att inte bara vara styrd av skivindustrin och de stora bolagen. Men det kommer naturligtvis vara en mix av båda världarna. Smal musik och oetablerade band kommer att synas jämsides med världsartister.

Varje vecka uppdateras siten med nya intervjuer, nya videos och reportage. Allt från premiärer på nya kortfilmer av Jonas Åkerlund till intervjuer med världsartister.
— Vi har precis lagt upp en ny version av siten som innehåller intervjuer, konserter, videor, vykort och en massa annat. Den nya versionen är kul tycker jag, säger Jens von Reis. Han fortsätter; En typisk vecka är hyfsat hektisk. Vi gör mellan 3-5 intervjuer och uppdaterar siten kontinuerligt med nyheter.

En av de roligaste och mest intressanta delarna på siten är nyhetsankaret Mr Edmundo. Det är här Thomas Di Leva kommer in i bilden. Förutom att han är delägare ansvarar han även för animationen och tänket kring Mr Edmundo. Denna tecknade nyhetsankare med mexikanskt påbrå presenterar nyheter på webb-TV-kanalen. Thomas Di Leva säger i en intervju att han ser sin inblandning i projektet som en långsiktig investering där han kan bidra med idéer och även slå ett slag för den alternativa populärkulturen som idag inte får plats i de traditionella musikkanalerna.

Det finns flera välkända personer som är delägare i webb-TV-kanalen. Förutom Thomas Di Leva och hans inblandning med den tecknade Mr Edmundo har även Henrik Schyffert och Jonas Åkerlund satsat pengar i kanalen. Den senaste i raden av kändisdelägare är Per Gessle. Han satsade pengar vid en nyemission i slutet av förra året. Per Gessle är efter nyemissionen en av de största delägarna i kanalen.

I Sverige är kanalen unik men det finns andra musik-TV-kanaler bland annat i USA. En av de största kanalerna är launch.com. Siterna skiljer sig på flera plan och Jens von Reis tycker att mredmundo.com representerar något mer än vad en vanlig musiktidning på Internet gör.
— Det finns några andra kanaler i USA, men ingen som nischat sig som vi och som har tagit TV-tänket så långt som vi har. Alla håller säkert inte med mig, men det är så det känns. Mredmundo.com är i ständig utveckling och det är meningen att nya delar och funktioner ska tillkomma löpande.

Hittills har det framförallt satsats på den svenska marknaden. Enligt Jens von Reis har kanalen mellan 1000 och 5000 unika träffar varje dag och det blir fler för varje vecka som går. Det finns även planer på att lansera kanalen internationellt. Det finns inget utrymme för flashiga annonskampanjer utan man kommer framförallt att marknadsföra kanalen via webben.

Viktigt för spridandet av webb-TV-kanaler som mredmundo.com, launch.com och andra liknande kanaler är bredbandets intåg i folkhemmet. Idag är det lite segt att titta på TV via webben om man inte sitter på bredband eller en bra fast lina. I takt med bredbandets utbyggnad kommer även webbTVn ta en allt större plats i spelet mellan TV och Internet.