Nu var det över fyra år sedan man hörde talas om Children Within. Zero sökte upp Joakim Thureby och hörde lite om den kommande plattan.

Det som utmärker bandet är att varje platta har ett specifikt tema, av titeln att döma hade senaste plattan havet som huvudtema. Deras kommande platta är däremot skapad så att varje låt har ett tema i sig. Joakim vill skapa låtar som är så bra att de separata håller för ett singelsläpp. Det krävs många försök och experimenterade för att hitta rätt nyans, de prövade sig fram och funderade under fyra år innan, de kände sig mogna för att gå in i studion. De ligger också på ett mindre skivbolag, där budgeten kanske inte är lika gigantisk som på de stora bolagen, däremot finns möjligheten att skapa låtarna utifrån sitt egna individuella uttryck utan att behöva känna sig pressad över att sälja guld. Joakim har hunnit bli syntfarfar inom branschen, vilket gör att förväntningarna är höga. Visst är musiken datorgenererad men samtidigt finns det ändå en påtagligt naturlig, organisk känsla över det hela.
— Det måste också finnas en själ bakom musiken, vissa syntband gör jävligt bra produktioner men det finns ingen känsla bakom. Därför lägger vi ned mycket tid på att skapa den där extra dimensionen. Låtarna ska vara så bra att man går omkring och nynnar på dem flera veckor efteråt. Synthpubliken är väldigt medveten och håller ofta själv på med musik, så de ställer höga krav på banden vilket är bra. Jag känner att Children Within har lyckats leva upp till dessa förväntningar förut, och det vill vi också fortsätta med. Det är sådan tillfredsställelse i att kunna stå på scen under en livekonsert, få uppskattningen från publiken och veta att man gör den musik jag brinner passionerat för.