THE CHURCH
Sometime Anywhere
Arista 07822 18727 2 (BMG) CD
***½

The Church har alltid varit ett av mina absoluta favoritband. Steve Kilbey har en av världens vackraste sångröster och ingen har någonsin skrivit en mer bedårande textrad än den i “Secret Corners” från LP:n “The Blurred Crusade” som kom ut redan 1982. Därför var det med stor sorg jag märkte att jag mer än en gång nickade till under förra LP:n “Priest = Aura”.
Det här bandet är inte precis kända för att skriva världens “tralligaste” popsånger, men det andra tyckt varit sövande och trist med Churchs musik, har jag alltid ansett som drömlikt och behagligt.
Mötet med nya “Sometime Anywhere” var med andra ord nervöst. Med hjärtklappning och sönderbitna naglar började jag lyssna. Skulle detta bli en ny besvikelse? Men nej, här finns “Loveblind”, “My Little Problem” och “Two Places At Once” och allt låter som förr igen.
Endast Steve Kilbey och Marty Willson-Piper har orkat hänga kvar efter alla de här åren, men att fixa till en ny platta på egen hand är ju en “tårtbit” för dessa två. Att herr Kilbey återfunnit sin rakapparat som så olyckligt försvann för ett par år sedan ger bara ytterligare pluspoäng. Det är så här Church ska låta. Vill ni ha något mer refräng-baserat får ni väl köpa Take That. På frågan “kommer du någonsin att skriva en glad sång?” har nämligen Kilbey själv svarat “over my dead body!”