BARKMARKET
Gimmick
American ARBCD 4 (MNW/MD) CD
****½

Barkmarket från Brooklyn, NY, var en av de sista trevliga bekantskaperna under min tid på “Bommen”. Då på Triple X Records med “Vegas Throat”. Nu på Rick Rubins American Recordings, och det här är helt enkelt lysande. Som en korsning mellan saliga Scratch Acid och Camper Van Beethoven. Råtungt vansinne med helium- och lustgasfyllning. John Nowlin tillhör den sortens basister som verkar attackera strängarna med såg och spade, Rock Savage (Animal!) slår på allt för att få det att gå sönder, och David Sardy står högt uppe under himlen på en trampolin och svajar, vrålar, ylar mot himlen som en rabiessmittad. Och gitarren gnisslar som ett elektrifierat grustag.
Det här är mindre en rockplatta och mer en resa genom ett utbombat rostigt ruinlandskap där gamla filmsekvenser doppade i svavelsyra spelas upp på himlen. Utan logik eller ordning. Vad Sardy sjunger om får jag inget som helst grepp om. Men att han menar vad han säger är det ingen tvekan om.
En anledning till att jag nämnde Scratch Acid inledningsvis är nog att Sardys röst påminner mycket om David Yow, numera i Jesus Lizard.
Det här är en platta jag skulle vilja tortera This Perfect Day med.