1985 kapsejsade gruppen Reeperbahn och Zzzang Tumb. Latte Kronlund hade därmed dubbla skäl att byta miljö. För han var med i båda banden. I London lagade han kinamat, gick på filmskola och, skomakare bliv vid din läst, spelade in musik. Senaste resultatet är musiken till “larmvideon” Radio Dog av engelsmannen Nick Turvey. Där Kronlund briljerar i rock, jazz, zydeco, cajun och resten för människan kända musikarter.
— Det är det bästa jag gjort. Jag kan till exempel inte spela jazz, men känner man sina begränsningar blir det spännande ändå, kommenterar en Kronlund som sedan sommaren är i svensk exil.
I väntan på engelskt arbetstillstånd har hans klåfingriga musikerhjärna knåpat ihop ett musikprojekt med en annan saknad profil i svenskt rockliv: Reeperbahns sångare Olle Ljungström. För några ögonblick flyktad från sina nya uppgifter som litteraturstuderande och amatörfotomodell. Men det kan bli mycket mer än så:
— Vi spränger väl inte alla musikens ramar, men bra är alltid bra, säger Kronlund lite mystiskt och avslöjar att Kronlund/Ljungström snart kan vara en grupp eftersom “all bra musik görs av grupper”. Om detta sker i Sverige eller i London är inte klart. Klart är däremot att Kronlund är bättre på att laga kinamat, men att det kanske var roligare när han var en usel kock:
— Det var spännande att se vad jag egentligen bjöd på. Det kunde vara underbart men lika ofta avskyvärt. Precis som bra musik borde vara!