Har ni inte införskaffat Bruce Banners sjua “I Love Fucked Up Noise” borde ni göra det snarast… Till dess kan ni läsa om STHLMs tokmanglare här. Intervjun är gjord med Per (sång)…

Vilka är Bruce Banner och vad vill ni uppnå?
Bruce Banner består av 6 stycken personer som vill leverera snabb, arg, extrem hardcore. Vi består av Per (sång), Henrik (sång), Daniel (gitarr), Lars (Bas), Petter (trummor) och Johan (sampler/noise).

Jag misstänker att Bruce Banner inte är medlemmarnas första musik projekt?
Du har så rätt så rätt… Jag (Per) var med i FILTHY CHRISTIANS och PROTES BENGT, Daniel var med i FILTHY CHRISTIANS och PORKLIFT, Johan och Henrik har ett förflutet i PORKLIFT, Lars var med i FOOTAGE och Petter var med i MARTIAL MOSH och INCANTATION (USA).

Hur skulle ni beskriva eran musik och har ni några ledstjärnor för att hitta det perfekta renset?
Ja, beskriva sin egen musik är väl alltid jävligt svårt. Vi vill ju försöka göra något eget men det vill väl alla band… Men man skulle väl kunna säga arg, snabb, extrem hardcore.
Ledstjärnor för att hitta det perfekta renset… njaaa, om du menar influenser så är vi ju nästan alla gamla hc rävar och vi gillar nog alla den galenskap som finns hos många japanska band som MELT BANANA, JELLY ROLL ROCKHEADS, FUCK ON THE BEACH, CURTAINRAIL, EXCLAIM, CORRUPTED etc

Vad har ni fått för respons på singeln?
Har inte läst så många recensioner på den än, men de få jag läst verkar alla gilla den och folk som köpt den tycker att den är bra. Men det är klart att de som tycker den är skit inte kommer fram och säger det direkt…

Det står i erat konvolut att Johan spelar maskin! Vad är det för maskiner och har ni några tankar på att utöka maskinparken? Ni kanske till och med ska börja scratcha…?
Den utrustning jag använder idag är: en ensoniq ASR 10 sampler, en analogsynth som är en nyproducerad kopia (ljudmässigt) av en 303:a som heter Novation Basstation, en gammal analog synth Yamaha CS20m (jättestor med trägavlar, råsnygg) + diverse effekter, analogdelay och liknande. Scratching är inte aktuellt (känns inte scratching lite rapmetal?!). Maskinparken jag använder idag är faktiskt utökad (med Yamahasynthen) jämfört med våra studioinspelningar, det kommer att bli mer oväsen och mera vansinne — inte lika städat som tidigare! (Johans svar /red)

Har ni något gig på gång inför sommaren?
Vi ska ut på europaturné i sommar! Börjar 8 juli i tyskland och ska ta oss genom Tyskland, Holland, Belgien, Frankrike, Spanien. Vi åker med SAYYADINA här från sthlmbetongen. Vi ska ju ge ut en split 7″ på Sounds of Betrayal/Putrid Filth Conspiracy tillsammans så det blir ju skoj…

Ganska ordentlig turné för ett band som bara släppt en singel om än med välrenommerade medlemmar…
Jo, det kan man ju kanske tycka, men det var så att det var en kompis i Spanien som ville att vi skulle spela där och det lät ju skitkul så att då fick vi ju lov att sätta igång och försöka fixa lite spelningar. Det var meningen att Ralf från STACK skulle hjälpa oss men det sprack tack vare att han skulle ut själv med DS-13 och E.T.A., så det var ju till att sätta sig ner själv och försöka fixa något. Men nu verkar datumen ploppa in.

Hur ser du på Sveriges HC scen idag? Några tuffa band att rekommendera?
Tycker att Sveriges hardcorescen är otroligt välmående just nu… det känns lite som förr i tiden, det bara ploppar upp band överallt! SAYYADINA är ju jävligt bra och senaste MAN IN CHACKLES-inspelningen. BRISCO tycker jag också låter jävligt intressant…

Ett av världens bästa och mest underskattade hc band är ju förstås Poison Idea. Vad har du för relation (om någon) med Oregons fetaste?
Ja, nog har man någon sorts relation till dom…
Ett tag tyckte man ju att de var världens bästa band, men nu har de väl fallit lite i glömska… Bästa skivan är ju PICK YOUR KING epn tätt följd av WAR ALL THE TIME!

Några sista ord?
Tack för att du ville ha med oss i din tidning och för er som inte har hört 7 än; gå in på vår website och ladda ner skiten! (listen.to/brucebanner)

Kontakta Bruce Banner:

Per Thunell
Durbergsv. 38
143 44 Vårby Gård