I julas löstes Göteborgsgruppen Extra upp. Sångerskan Anne-Lie Rydé håller just nu på att spela in en alldeles egen LP ute i EMI-studion i Skärmarbrink.
Plattan innehåller låtar av Per Gessle, Peter Stridh och Simon Brehm. Men huvuddelen av sångerna har Anne-Lie skrivit själv. Producerar gör Danne Sundquist, men bestämmer hur det ska låta gör Anne-Lie Rydé.
Skivbolaget ville gärna att plattan skulle heta “Tuff brud i lyxförpackning” (Lill-Babs gamla hit skriven av bland annat Simon Brehm, som Danne Sundquist arrangerat om). Men det ville inte Anne-Lie.
Däremot vill hon hemskt gärna bilda ett band och komma ut och spela inför publik. Det är det viktigaste. Det var därför Extra sprack. För Anne-Lie är det mer spännande att möta levande människor än harva i en ödslig studio.
— Det här är första gången det har varit riktigt roligt att jobba i studion.
Säger Anne-Lie Rydé och studsar ut på studiogolvet och ställer sig framför mikrofonen och försöker visa producenten Danne hur han skall blåsa i visselpipan i “breaket” på “Tuff brud…”. Men det går inte så bra. Hennes instrument är rösten. Och vilket instrument sen. Hör själv i september då plattan kommer.