EKOVOX, Rytmer i mörkret (Trend)

De nya skivbolagen profilerar, koncentrerar och specialiserar sig. Stranded har sina Lustans Lakejer, Viva!, Ratata, Tom Wolgers Mockba Music med flera unga vackra män att anting-en hata eller älska beroende på hur ung och vacker man själv är. (Fula människor hatar alltså Stranded(?!)/ red).
Ett annat Stockholmsbolag, Trend Records, spelar helst in artister som spelar lättillgänglig pop. Mats Olofsson If d Docent Död), Mops och Peter LeMarc gör sånger som du omedelbart kan charmas av och som du glömmer så fort de tystnat.
Ekovox finns i den traditionen likaså. Snabba energiska låtar med bas, gitarr och trummor i huvudsak. Danne Sundquists If d Reeperbahn) produktion har ett slafsigt och tunt ljud utan distinktion eller separation. Hur mycket det beror på studion och/eller Ekovox själva låter jag vara osagt.
Den nervösa hetsigheten bryts för ett ögonblick i “En sekund”. En slags discorock som glimtar till av ett osvenskt spännande sväng med rytm-mönster som vill lite annat än bara få oss att agera som uppdragna nickedockor.
Texter av typen “Två kroppar i rummet/Två pulsar som slår samma slag” (“Rytmer i mörkret”) ligger för nära den banala pop som redan finns överrepresenterad på grammofonskiva.
Ekovox är ett singelband, ett trevligt liveband möjligen men LP-formatet känns för stort än så länge.