I vår har Page fått ut sitt första riktiga album (för det första var ju egentligen en samling med tidigt material), en singel och turnerat land och rike runt. Dessutom kom “The Lost Tapes” i dagarna — ytterligare en samling med äldre material. En med begränsad upplaga på 1000 ex dessutom och utgiven på Eskimo Records. Faktum är att Page första singel “Dansande Man” är den enda skiva Eskimo gett ut, så det dröjde alltså över tio år innan skiva nummer två kom… Jesper Ödemark fick Eddie Bengtsson i Page på tråden.
Den har kallats “officiell bootleg”…
— Ja, det stämmer, säger Eddie. Vi har samlat ihop gammalt Page-material från 1980 till 1987 och ger ut det som en officiell bootleg. I och med dessa femton spår är “Page-kon” urmjölkad. Vi har gjort vad vi har kunnat för att göra ljudet bättre — ta bort brus o dyl.
Varför har albumet bytt namn till “Hallå! (Var Tog Månbasen Vägen?)” från ursprungliga “Månbas Malmö”?
— För att vi tyckte det blev för mycket rymd — S.P.O.C.K och Sista Mannen På Jorden fick räcka. Sedan kan man dessutom undra vart den tog vägen. I “Månbas Malmö” byggdes den 1999. Jag undrar varför ingen börjat ännu!
Hur beskriver du hur Page låter nuförtiden?
— Lite modernare, men det ska inte finnas någon som tar miste — det är fortfarande Page sound. Jag tycker att man ska få experimentera lite, så på tre av spåren har vi använt riktiga trummor. Jag tycker inte att det borde skrämma någon. Det vore ju kul om man kunde få några nya lyssnare också.
Berätta om den nya turnén.
— Vi började 18 mars och hade speldatum fram i maj. Den här gången var vi faktiskt utanför Sverige också — i Oslo. Det blev ingen “Dansande Man” nu. Jag är så otroligt trött på den. Men självklart körde vi några gamla hits!
Kommer ni att medverka på Energys samling med new romantic-covers?
— Ja med en låt som heter “On Islands” av New Music. Men det är en egen tolkning.
Härefter kommenterade jag att jag kände igen titeln, men inte gruppen. Sedan jag tackat för mig och lagt på dröjde det en stund innan det slog mig: Camouflage! Jag ringde upp igen och Eddie blev mycket besviken över att den redan var gjord och funderade genast på att byta låt. Han tackade för upplysningen i alla fall.
Nu får vi se vad som händer härnäst med Sveriges äldsta synthpopband.