TV

Som vanligt ett nästan obefintligt utbud i rikets två markbundna kanaler. Listan varannan vecka. Caramba! varje vecka. Det är vad som finns just nu och även om Annika Hagströms dravel är kväljande och Jacob Dahlin är bra mycket roligare och elakare på radio så kan ju alltid någon nån trevligt mimande artist dyka upp i rutan. I övrigt gäller det att hålla korpgluggarna vidöppna för att inte missa de få guldkorn som går att vaska fram i Kanal 1 och TV2-tablåerna.Vill man se på musik i Sveriges Television får man inte vara kräsmagad.

RADIO

Större bredd, men det är enbart dom gamla uvarna som rullar på; Inferno, Trender och Traditioner, Soul Corner, Musikjournalen, Metropol, Tracks, Pang Pang Krokodil, Eldorado, Bommen etc. Man kan ju undra var alla unga förmågor är, det måste finnas massor av idéer ute på lokalradion och kanske framförallt på närradion. När får dessa ungdomar chansen att sända över hela riket och när får vi kvinnliga programledare i de seriösa rockprogrammen?

TIDNINGAR

Nej, det tycks vara inom tidningsbranschen det ska ske. Landets bästa rocktidning Sound Affects har just kommit med nytt fullspäckat nummer. Slitz har visserligen mer eller mindre förlorat intresset för rock men breder ut sig över andra ämnen och är fortfarande läsvärd. Magazin April är något slags Slitz-kollega fast med mer stake. Base One håller ett fast grepp om den experimentella sidan. Ett Noll Ett har kommit upp i tretton nummer, färska New Kind Of Kick lovar mycket, ytterligare en ny rockblaska är Heavy Mental med mer mainstream-inriktning. Backstage fortsätter skildra det svenska rocklivet och mycket uppmärksammade Hit, som nu byter namn till Loop, överblickar hip hop-svängen. Dessutom finns i periferin tidningar som MM och Hifi & Musik med mer prylartiklar och mindre musik samt en uppsjö fanzines med ojämn utgivningstakt.

Popöga kommer fortsätta kolla branschen. Watch this space!