Den nya Beatles-hysterin blir naturligtvis inte fullständig (bör förresten aldrig bli) förrän vi i vanlig manlig sista minuten-nonchalans påpekat att till och med tjejer spelar “Beatles-hysteri-rock”.
Tampax Street är ett sådant rock-band som dock helst av allt kallar sin musik för “järnvägsrock”, dom har nämligen sin repetitionslokal i anslutning till Stockholms norra järnvägsstation!
Tampax är inte det enda nya-vågen-tjej-bandet i stan, både Usch och Mögel finns och får hyfsad uppskattning på sina framträdanden.
Tampax bildades i november -78 och det de framförallt hade gemensamt med sin generations killband, det var att knappt någon i bandet hade hållit i ett instrument innan de började spela tillsammans.
Tampax är ett bra och aggressivt rockband och spelar inte alls någon “Blinka-Lilla-Stjärna-Pop” som de flesta killar naturligtvis tror när de hör talas om ett tjej-rockband.
Precis den attityden mötte också Tampax Street första gången de spelade ute tillsammans med ett av stans populärare nya band (inte namngivet av hänsyn till bandet i fråga).
Så här berättar Eva i Tampax:
— Killarna i det bandet sa “nää, va fan ska vi lira med ett tjejband. Kör iväg dom bara”. Men sen, när vi spelat så ändrade dom genast uppfattning och tyckte vi var bra.
Ett exempel på det motstånd som de flesta tjej-rockband möter när de försöker leva upp till sina ambitioner.
Tampax Street har inte spelat ute så mycket. Fram till i somras bara fyra gånger. Men just när den här artikeln gjordes så höll de på att repa in ett par nya medlemmar och skriva låtar för en ny repertoar. Så när ni läser det här har Tampax Street kapitel II säkert scendebuterat. Och då kanske med sin speciella lilla gimmick — manliga strippor!