— Det har alltid varit en dröm för mig att få göra en egen platta. Utan att behöva kompromissa, utan att behöva tänka på att det ska låta på ett speciellt sätt. Det här är Christer Sandelin från hjärtat, två låtar som verkligen kommer från mig till hundra procent!
Den 5 november, samma dag som han fyllde 25 år, kom Style-Christer med sin första egna platta någonsin. Med låtarna “Mine” och “Do you” och med Per Gessle från Roxette som medproducent.
— Per har alltid varit en av mina stora idoler och eftersom jag ville att plattan skulle låta annorlunda än Style, så var det ganska självklart att jag frågade honom om hjälp i första hand — och jag blev fantastiskt glad när han tackade ja.
— Det var oerhört intressant att jobba ihop i inspelningsstudion. Per har ju sina musikaliska rötter i 60-talet och jag i 70-talet och resultatet tycker jag blev en skön blandning som passar perfekt i dagens moderna musik.
Christer är väldigt mån om att betona att det här inte innebär att han hoppar av samarbetet med Tommy och Gigi i Style. Visserligen hoppas han att få göra en solo-LP nästa höst, men till dess ska han och Tommy skriva låtar till en ny Style-LP som förhoppningsvis kommer ut i vår.
— Vi har massor av idéer till kanonlåtar och dessutom hoppas vi få vara med i Melodifestivalen nästa gång, säger Christer. Att få vinna den är en dröm som vi har alla tre och det skulle innebära ett suveränt sätt att få visa upp vår musik för hela Europa via en halv miljard TV-apparater.
— Vi hade ett otroligt 1985 hemma i Sverige med massor av sålda skivor och en fin folkparksturné, men vi hoppas också att slå igenom utomlands. En förstaplacering i Västtyskland eller i England är ett mål som hägrar och Europes framgångar i höst har ju visat att det är fullt möjligt för en svensk grupp. Det gäller bara att skriva en riktigt bra låt och dessutom ha en massa tur. Sedan så…
Julen ska Christer fira hemma hos mamma och pappa med gröt och skinka, men till nyår sticker han med några killkompisar på chartersemester till solen.

VI LOTTAR UT 25 SINGLAR MED CHRISTER!

Nu har du chansen att vinna plattan som alla snackar om. Christer Sandelins första egna skiva, som naturligtvis är signerad. Fyll i kupongen och skicka den till:
ARTIST PRESS, Box 111 126 22 Hägersten
Märk kuvertet “CHRISTER”. Före den 5 januari vill vi ha ditt svar. Vinnarna presenteras i nästa nr!