Från telefonlur till singel.
Via vardagsrum till klassiska Readingfestivalen.
Däremellan Lollipop.
Inte illa för ett band med bara fyra låtar på repertoaren och som knappt ens repat ihop!

Ryktet gick på redaktionen; det finns ett Boråsband som ska medverka på årets Readingfestival och som dessutom kommer att spela in en radioshow med den legendariske engelske radio-jockeyn John Peel.
Ett namn och ett telefonnummer var enda ledtråden.
— Nej tyvärr, han har flyttat. Prova med nummer…
Till slut får vi tag i en viss Per Idborg. Och visst, ryktet stämmer. Han är med i en grupp som heter Girlfrendo.
Nej, inte Girlfriendo. Girlfrendo ska det vara.
Och, Lollipop, Reading, Peel — allt är sant.

SKREV LÅT I LUREN

Vi lyckas samla två av de tre medlemmarna på redaktionen för att bena ut historien om gruppen som knappt finns, men ändå lyckats med mer än de flesta.
Till på köpet inom loppet av ett knappt år.
— Det började egentligen med att jag och Sara Carneholm ringde Per från en fest och kollade ifall han kunde tänka sig att hjälpa oss med att starta ett band, berättar Josephine Ulaesson och tillägger:
— Han accepterade och första låten skrevs på stående fot i telefon!
“Fab Gear”, som sången döptes till spelades in hemma i Pers vardagsrum och togs med till England strax efteråt då tjejerna bestämt sig för att flytta dit.
— I London träffade vi en kille som hade startat skivbolag. Han gav ut låten på vinylsingel på en gång och John Peel plockade upp den direkt, förklarar Josephine och får det att låta som något helt naturligt.

HAR FYRA LÅTAR

Trots — eller kanske tack vare — närmare 30 år i etern är John Peel fortfarande det kanske tyngsta namnet i brittisk musikindustri. Det faktum att han spelade singeln resulterade i en recension i Melody Maker. Detta ledde i sin tur till ett telefonsamtal från arrangörerna av Readingfestivalen.
Men vänta nu, har ni överhuvudtaget spelat live?
— Jadå, en gång i London. Vi har till och med repat ett par gånger, blir svaret.
Har ni skrivit några låtar då, ni bor ju inte ens i samma land?
— Visst, vi har fyra stycken låtar. Och vi ska skriva sex-sju stycken till nu i helgen(!).
Vid det här laget inser undertecknad att det runt om i staden ligger garvade rockmusiker och tuggar fradga av avundsjuka över vad de just har läst.
— Vi inser också att det gått lite fort och att vi har haft flyt. Men vi tänker inte så mycket på det, det blir bäst så, resonerar Per.