Christer Sandelin är mannen bakom Style, och diverse andra soloartister. Han gjorde den egna singeln “Mine” som rönte stora framgångar bland skivköparna. Men, vem är han egentligen? Vad finns under det blonda hårsvallet, och den leende munnen? Linda träffade Christer, och fick en pratstund.

— Jag är en väldigt “svår” människa att umgås med tror jag. Mitt humör och temperament växlar fortare än jag hinner blinka, och en del människor har svårt att stå ut med det. Å andra sidan tror jag att de som står ut med den speciella egenskapen jag har, tycker att jag är en ganska kul och trevlig människa.
Han är faktiskt en frisk fläkt att ha som intervjuoffer i alla fall. Det blir inte några pinsamma ögonblick av tystnad. Han har hunnit fylla 25 år, och är skorpion till stjärntecknet. Svartsjukt lagd, och en stark personlighet som skorpioner brukar ha. När han inte är upptagen med att göra musik gillar han att kolla in bra filmer på bio eller video.
— Om jag hade tid lite oftare skulle jag försöka var ute i naturen. Jag älskar den totala tystnaden man kan uppleva där. Ett annat intresse jag har är att se och uppleva nya saker. Att få resa och titta på Kinesiska muren vore fantastiskt. Det ska jag försöka göra i år. Eller möjligen åka till Indien och titta på de stora templen där, eller Keops pyramid…
Christer ser drömmande ut. I fantasin har han redan rest iväg…
Appropå fantasi, ja. Hur ser hans drömflicka ut?
— Rent utseendemässigt får hon gärna vara brunett, med långt hår. Stor mun gillar jag också. Långa flickor gillar jag, slanka… Sedan måste hon ju vara ganska smart, och kunna förstå mig. Eftersom jag som sagt är ganska svår att förstå sig på, krävs det mycket av den flicka jag är tillsammans med. Hon får gärna vara lite blyg och tillbakadragen också. Kanske mest därför att jag är så svartsjukt lagd…
Christer har hållit på med musik ända sedan 1979 då Freestyle bildades, och de fick ju så småningom flera låtar på topplistorna. Länge har dock rykten surrat om att han ska hoppa av Style. Dessa rykten tog förnyad fart när han gjorde sin första solosingel tillsammans med Per Gessle. I skrivande stund tror dock inte Christer på en sån utveckling:
— Man ska aldrig säga aldrig, men jag tror det är möjligt att göra solokarriär, samtidigt som jag är med i Style.
Det hoppas naturligtvis alla fans är riktigt, och även Christer, mannen som tagit en given plats i alla flickors hjärtan, och visst är han charmig!