SYRON VANES bildades i Malmö i Augusti 1982 av Andy Seymore och Stephen Mavrock. De fick snart tag på en gitarrist till, Rimmy Wrixer hette han. Problemet var sen att få tag på en bra basist och sångare. De testade flera men de fick ingen som de ville ha. Efter sex månader hade de bara spelat ett par gig så det såg ut som om de skulle bli tvungna att lägga av. Rix Volin, ledaren i bandet HIGH LEVEL letade samtidigt efter något nytt eftersom High Level inte var rätta bandet för honom. Han gick då med i Syron Vanes. Nu började killarna att repa dag som natt för att försöka bli världens bästa band. Deras första gig blev en stor succé. Den nya uppsättningen verkade vara perfekt ihopplockad med:

RIMMY WRIXER: gitarr och sång
ANDY SEYMORE: gitarr
STEPHEN MAVROCK: trummor
RIX VOLIN: bas och sång.

De blev omedelbart ombedda att vara med på en svensk samlingsplatta. De blev också inbjudna till en utomhusfestival i Hamburg. Under hösten 83 spelade de i Tyskland,Danmark och i Sverige. Bandet har haft problem med att få speltillfälle här i Sverige och det på grund av ett upplopp under en av deras konserter. Publiken gjorde så att bandet blev tvunget att spela en låt till och det gjorde de. Men publiken var fortfarande så vild att det fick tillkallas polis för att de inte skulle slå sönder lokalen.
SYRON VANES hoppas på att få ett skivkontrakt inom en snar framtid så att alla ska få en chans att höra dem. De hoppas också att de kan ge sig ut på en riktig turné under året. De har gett ut en 4 låtars demo som de spelade in i Malmö 83 och som de själva producerade. Låtarna är skrivna av Andy Seymore och Rimmy Wrixer.
Bandet säger själv att de inte spelar Svensk HM typ Heavy Load, Europe, EF Band och Thrash. de tycker den är alldeles för kommersiell, själva anser de att de spelar den tidiga versionen av NWOBHM som Maiden, Saxon och Leppard spelade 1980. De tänker aldrig att “förstöra” sin musik med keyboards eller liknande.

Nu till Demon och deras musik. De spelar ganska varierad men ändå ösig HM. SUICIDE är en ösig låt med lite onödiga breaks. Det är korta snärtiga riff och dunkande trummor som gäller. En mycket bra låt. RUNNING MILD är tapens bästa låt. Det är en låt i 340 knyck med mycket gitarrspel emellanåt. Riffen och trummorna är bra även här. NO MERCY är en knepig låt den passar inte alls in här. Gitarren är ganska Hendrix-influerad emellanåt men det förekommer trots allt tunga riff. (METAL) FOREVER startar med trummorna och en riffig gitarr. Bra kör i refrängen och skapligt ös är ett stort plus.
Ett ungt och lovande svenskt HM-band.