Ja då är det tid för en intervju med Moment 22 då. Frågorna är ju absolut de sämsta som jag har ställt till något annat band. Så intervjun brister på det. Men jag får väll ta och tacka Moment 22’s basist Stefan Guteklint för svaren. Men nu ska ni få börja läsa. Varsågoda!

Historia.
I skrivandets stund har vi funnits i 2 år. Jag och Erik hade börjat lyssna lite på punk och tyckte att det skulle vara kul att spela sådan musik. Så vi hörde med tre polare till oss Bjarne, Stefan och Henrik om dom hade lust att vara med och så blev det. Efter ett år hoppade Henrik av för att satsa på sitt dödspopband. Och vi var bara fyra. I november 92 släppte vi “Ensam i Paradiset” demon och efter det gjorde vi två spelningar i december. Efter det så tyckte vi att det kändes omotiverat och tjatigt, så vi bestämde oss för att lägga av. Men allt eftersom zines med recensioner på demon kom ut och vi upptäckte att folk tyckte den var bra (4:e bästa demo 92 enligt Close Up) så började vi fundera på om vi gjorde rätt när vi la av. Så imorgon (16 april 93) ska vi repa för första gången sen i december. Och nu är “orginaluppsättningen” åter igen ett faktum.
Stefan Guteklint – bas,
Erik Odeldahl – gitarr
Stefan Lundvall – sång
Henrik Lindgren – gitarr
Bjarne Gudmunson – trummor
Hur vi kommer att låta nu vet vi inte riktigt själva men förmodligen blir det mer tekniskt lite mer metalinfluenser absolut inget grunge eller funk. Tiden får utvisa den saken nu raskt över till fråga nummer 2.

Har ni gjort något mer än “Ensam i paradiset” som går att få tag på?
Nja, vi är med på Really Fast med “Stå upp” från demon. Och vi kommer vara med på en samlingskassett som kommer så småningom. Vi var med på en samlingskassett som ett tyskt (????) bolag gjorde men dom var dom största jävla idioterna som finns på våran jord. Så vi sa att vi ville inte ha något mer med dom att göra. Varför vi tyckte så illa om dom var för att ge ett exempel, knark i alla former var inget farligt enligt dom. Bara det säger väl hur dom tänkte. Så just nu finns det bara dom 6 demo låtarna ute att få tag i.

Demon är ju inspelad i vattentornet i Hagalund, är det ett riktigt vattentorn?
Det är ett riktigt vattentorn men av det äldre slaget. Ett gammalt tegeltorn med utsikt över norra Stockholms förorter man blev ruskigt inspirerad bara av utsikten. Numera används det inte som vattentorn längre och tyvärr inte som studio heller. Studion är flyttad någon annan stans. Vart har jag inte en aning om.

I hur många ex. har demon sålt?
Demon är snart slutsåld. Vi har sålt c:a 180 stycken vilket vi är jävligt nöjda med. Vi tryckte 200 stycken och har inga planer på att trycka fler. Så om någon vill ha ett ex. får dom skicka efter det NU!

Har ni funderat på att släppa något på vinyl?
Vi har som sagt var inte funnits mellan Januari-April så vi har inte funderat egentligen. Men vi ska spela in igen så småningom men vad vi gör med det har det har jag ingen aning om.

Har ni mycket med spelningar?
Hm, det börjar bli lite tjatigt och skriva men vad gör man inte för alla fans (öh,vänta lite här, det blev visst lite fel där men skitsamma fortsätt läs /ej reds. anmärkning). Vi har ej spelat sedan december eftersom… (skälet står på minst 23 ställen tidigare i intervjun /ej reds. anmärkning). Vi kommer att börja spela ute igen så småningom.

Vem skulle ni helst vilja hänga?
Nirvana, Pearl Jam, Soundgarden och alla dylika kopior. Allt dom har gjort är lyssnat på 70-tals hårdrocken t.ex Black Sabbath etc och snott riffen och spelat in dom igen med dagens studio teknik. Nej tacka vet jag orginalen. Läste förövrigt att Pearl Jam beklagade sig över att det blivit så trendigt att bära det klädmode dom säger sig ha startat t.ex rutig flanellskjorta. Va!
Hur fan vågar dom säga det. Flanellskjortan har burits av hårdrockare i minst 10 år. Dom som satte igång det ordentligt var alla trash-banden som kom i mitten av 80-talet. Nej häng hela grunge stilen högt!

Något att tillägga?
Folk kan ju beställa våran demo för 20kr + porto. Men den är som sagt var slut när som helst så skynda på. Skriv till:
Stefan Guteklint
Dr. Widerströms Gata 52
126 66 Hägersten

(Ja då var det slut. Så köp deras demo för FÖR HELVETE!! /red.)