Hässelbys Ken Ring har gjort en ny hård platta. Texterna är om möjligt ännu tuffare och öppnare. Men de svarta rubrikernas tid är nog ändå förbi. Ken är ju familjefar numera.

Det känns mastigt första gången jag lyssnar igenom Mitt hem blir ditt hem, Kens nya dubbelplatta. 35 spår fyllda med snuthat, droger och historier från samhällets skuggsida. Själv tycker han att kvantitet är bra.
— Jag hade mycket material liggande också, därför blev det en dubbel. Jag ska försöka göra en trippelskiva nästa gång, säger Ken och jag funderar på om han är allvarlig.
Inspelningarna var utspridda under en sexmånadersperiod, en dag här och en dag där. Låtar kom till på impulser. Trots detta ser han plattan som en enhet.
— Det största som hände under den tiden var att jag fick ett barn, min dotter Rebecca, det är den stora förändringen. Det är det bästa som har hänt mig och självklart kommer plattan lite i andra hand, men det kommer fler tillfällen att släppa skivor.

Annars känner Ken att Mitt hem blir ditt hem “är mer mig”, på debuten Vägen tillbaka hade skivbolaget mer att säga till om. Denna gång är det han själv som “styrt upp allt”. Att han som svensk hiphops badboy ses som frispråkig och kan tolkas som drogliberal rycker han bara på axlarna åt.
— Det är inte direkt drogliberalt alltså, men många jag umgås med röker dagligen, det är fakta, det är så det är. Det existerar och det kan man inte bara förneka. Att jag berättar vad som händer i samhället betyder inte att jag är drogliberal. Vad andra människor runt omkring mig tycker om det är inte så väsentligt.
Att svensk hiphop tagit över helt tycker han är både bra och dåligt.
— Det är bra att den växer, men allt som släpps är inte bra. I sommar kommer jättemycket hiphop men allt kommer inte att kunna sälja.
Förutom en kort “turné” med gratiskonserter i Göteborgs och Malmös förorter och en spelning på Sergels torg i juni verkar det inte bli fler livespelningar förrän i höst. Förmodligen tillhör det planen, familjen kallar nog just nu.