Teddybears har gått i ide för ett tag men basisten Jocke Åhlund satsar på sitt andra band, skivaktuella Caesar’s Palace som spelar psykedelisk sextiotals-garagepop.
– Det värsta vore om folk förknippar oss med Oasis, säger Jocke Åhlund.

Ceasar’s Palace har funnits i ett par år och har tidigare släppt en singel och en sjuspårs-CD på Dolores Records. Förutom Jocke består bandet av sångaren Cesar Vidal, som enligt Jocke har ett dunkelt förflutet som sångare av Julio Iglesias-covers, basisten David Lindkvist och trummisen Jens Örjeheim som båda tidigare spelat i ett modsband. Musikaliskt sett har bandmedlemmarna alltså ganska skiftande bakgrund. Gemensamt är dock en förkärlek för punkig garagerock från sextiotalet. Kommande albumet har den ganska coola titeln “Youth is wasted on the Young” och låter sextiotalets England, snygga poppiga beatlesmelodier, körer, lite psykedelia och en punkig anda över alltihop.
– Vi har nog lyssnat mer på amerikanska band från sextiotalet. Men Beatles, ja alla är väl influerade av dem antingen man vill eller inte. Jag hade hellre velat att vi lät mer som Stones men det är tekniskt svårare att få till deras groove.
Stones musik var mycket sexigare än Beatles?!
– Ja exakt, jag har faktiskt aldrig gillat Beatles.
Det finns nog en hel del framförallt yngre som förknippar den här typen av musik med Oasis?
– Fy fan, jag hoppas verkligen att folk inte förknippar oss med dem! Det vore det värsta… Det är väl så att Oasis har lyssnat på vissa band som vi också influerats av helt enkelt.
Men vad händer med Teddybears?
– Bandet är vilande kan man säga. Vi skulle spela in en nya skiva och plötsligt kändes det inte angeläget att spela hardcore längre, ingen av oss i Teddybears har ju egentligen lyssnat på hardcore, säger Jocke Åhlund. Nästa Teddybearsplatta kommer att låta mer som den musik vi själva lyssnar på, krautrock, Kraftwerk…
Att hålla på med två band samtidigt är inget problem enligt Jocke, tvärtom har alla i Teddybears utom sångaren varit engagerade i Caesar’s Palace, brorsan Klas Åhlund har t ex varit med och producerat det kommande albumet. Jocke Åhlund är inte bara rockstjärna, han gör utmärkta musikvideor också. Det började med att han gjorde egna uppmärksammade videor åt Teddybears, ryktet spred sig och sedan kom förfrågningar från andra band som Refused, Popsicle, Clawfinger och Fireside.
Kan du tänka dig en karriär som videoregissör?
– Nej. I värsta fall kanske. Nu gör jag det för pengarna, det är som vilket jobb som helst. Ett jävla slit, man har så mycket ansvar, för budgeten och för att allt ska funka. Men det var kul att göra Clawfingervideon (Biggest & the Best från senaste skivan, reds. anm.) för det var en schysst budget att röra sig med. Men jag vill helst av allt spela, jag skulle må dåligt om jag inte fick det.
Är det risk att Caesar’s Palace kommer att ses som “ditt” band eftersom du är mest känd?
– Nä, för vår sångare Cesar är sådär banalt snygg så jag tror att han kommer få mest uppmärksamhet!
Vad finns det för bra svensk musik just nu?
– Soundtrack of Our Lives, Broder Daniel, deras nya kommer att bli grym förresten. Hmm Robert Johnson och Punchdrunks… det borde finnas fler… jo Mazarine Street också (mest Göteborgsband alltså, det var intressant!).
Vad har du och Caesar’s Palace för förväntningar inför skivsläppet?
– Att få komma ut och spela, åka på turné och förhoppningsvis spela på några festivaler i sommar.
“Youth is wasted on the young” släpps under våren på Dolores Records.