The Legends singel Make It All Right är uptempo pop med handklapp och snygg refrängsång med bl a Johan Angegård från Club 8. Johan svarade på några snabba frågor.

Kort om er vinylsingel.
— Vinylsingel känns som en bra grej när man är ett nytt band. De är snygga och billiga och har två sidor som båda är lika viktiga. Skivaffärer är i och för sig överlag skittrista och säljer nästan aldrig vinyl. Det är lite synd. Å andra sidan så vet man att de som har gjort sig besvär och letat upp singeln och köpt den verkligen är intresserade och såna lyssnare är sköna att ha i början.

Vad skiljer The Legends från ditt hjärtebarn Club 8?
— Det är som natt och dag. Helt olika band. The Legends är skrammel, intensivt och raka enkla poplåtar med rätt uppmuntrande tongångar. Club 8 är nästan alltid långsamma, melankoliska och mer allvarsamma. Samma gäller texterna. Texterna är mer eftertänksamma i Club 8. The Legends gör låtar som man gör när man är energisk och otålig och vill spela högt, inte när man är ledsen och vill låsa in sig ett mörkt rum. Jag har känt mig hyfsat nöjd med livet när jag skrivit The Legends låtar så det blir ingen självömkan och inte så mycket gnäll. Nu tycker jag inte att Club 8’s är självömkande gnäll, men där skriver jag mer om livets trista sidor. Delvis för att Karolina, som också är med i Club 8, aldrig gillar mina gladare uptempo låtar. Men det finns som bekant ljusare sidor i livet och jag borde veta för jag har sett dem. Inte så ofta, men när jag gjort det har jag skrivit låtar till The Legends.

Hur hinner du med musiken och skivbolaget Labrador? Har du något privatliv över huvud taget?
— Jag spelar in absolut max två-tre dagar i veckan. Mest på kvällar. Andra människor går väl ut och joggar, lagar mat eller nåt, och det tar ju också tid. Jag lägger den tiden på annat bara. Är vi ute och spelar så är det som att gå ut, fast roligare. Så den tiden hade jag antagligen använt till att gå ut på annat håll om det inte var för våra gig. Det är inte så rysligt körigt alltså. Skulle jag se musik som ett jobb, skulle det varit ett körigt jobb med en massa övertid, men det känns förstås inte som jobb riktigt.

När kommer The Legends-albumet?
— Det blir ett livligt och hyfsat skramligt album. Jag tycker att nästan alla låtar är ena jävla indiehits. Skulle jag dra en parallell till någon skiva skulle det vara Television Personalities And Don’t The Kids Just Love It. Inte för att vi låter som dem direkt, men konceptet känns likt. Det är grymma, enkla melodier och inte så mycket finlir. Vi släpper cd-singeln There And Back Again i slutet av september. Håller på och filar lite på en video till den också. Albumet kommer i höst. Sen kommer vi förstås vara ute och spela överallt.