BASEMENT JAXX
Remedy
(XL Recordings/MNW Ilr, XLCD 129)

Efter att ha hört låtarna Rendez-Vu, Red Alert och Jump n’ Shout hade jag, och många med mig, höga förväntningar på fullängdaren från duon Ratcliffe/Buxton. Inte för att jag inte skulle vara nöjd med tre fantastiska låtar på ett album utan snarare på grund av en längtan efter en sådan där helgjuten samling låtar som vi kan plocka fram superlativen till. Jag har saknat ett sådant album länge nu, men nu är alltså väntan över.
Detta är nämligen inget mindre än ett helt fantastiskt album späckat med hits, smittande dansmagi och fästande melodier. De låtar jag räknade upp tidigare är bara en del av alla skatter skivan rymmer. Den latindoftande Bingo Bango får vem som helst att ta ett par trevande salsasteg. Yo-Yo består av charmig smuts och rått pumpande bas. U Can’t Stop Me är en inte helt lättillgänglig vokal historia med ryckig rytm och försiktiga melodier, och Always Be There är storslagen vokal house som inte är rädd för att ta i för mycket.
Visst finns här ett par spår som det går att rycka på axlarna åt, men de glöms fort bort i den mångfald av lyckopiller det går att trycka ur den här skattkartan.

Betyg: 4/5 (Helt OK)