Fyra stycken killar i 16-19 års åldern ska nu ge sig in i skivvärlden. Deras första release blir en vinylsingel, men de hoppas på att få släppa en cd efter debuten. Dessa ynglingar formar tillsammans gruppen BOTH SIDES som lever och frodas i Linköpings undergroundscen.

Gruppen startades av Claudio och Goran för ca 2 år sedan. De hade då kommit i kontakt med hardcorescenen och var villiga att ge sitt bidrag till den växande ungdomskulturen. Med en jobbig tid av många bandmedlemsbyten såväl som namnbyten, är de idag en fyra man stark grupp som alla har hjärtat på rätt plats.
Även om gruppen är liten och inte har släppt nånting förutom demos har de redan hunnit med att komma utanför Östergötland tre gånger. Deras konsert i Karlstad ska ha varit den roligaste:
— Först kommer Goran och säger “Äh fan, det är 30 pers därute”. Sedan kommer Jocke (CONVINCED) och säger “Det är 200 pers därute och fler som ska komma in.” Det var ett sånt jävla ös, berättar Claudio med en gnutta stolthet i rösten. De andra ställen de har spelat på är Västervik och Vänersborg, båda två lyckade tillställningar. Givetvis har de också spelat ett antal gånger i Linköping. Bland annat som förband till amerikanska jättarna NEUROSIS och UNSANE.

Linköpingsscenen

Alla vet ju att Linköping har en stor hardcore/punkscen. Eller så sägs det i alla fall. Sanningen är väl inte helt långt ifrån men den känns nog större av människor som inte bor i staden:
— Det finns ingenting att göra här förutom att fika. När det är stora band som kommer så kommer det ju en massa folk men de flesta bor ju inte här. Förutom konserten så är det väldigt tråkigt i Linköping, förklarar Claudio.
— Jag tror Linköpingsscenen verkar bättre utåt än vad den egentligen är.
Själv tycker jag det är underligt att det bara finns en liten kärna med människor som står för allt arbete som får scenen att växa upp. Bara en handfull människor som egentligen gör någonting. Det finns t ex bara ett fanzine, en distro och ett boknings- och skivbolag i Linköping. Tänk på det.

Fyra kategorier

Texterna är alltid viktiga när det gäller punk/hardcore band. Man ska ha något viktigt man vill meddela. På Both Sides nya skiva är texterna uppdelade i fyra kategorier: Kärlek, humanism, miljö och vänskap.
— “Pictures from the past” är kärlekstexten och den har Fredrik skrivit från början men jag har gjort om den lite efter egna erfarenheter. Sen är det “Words for help” som handlar om miljön. Jag fick inspiration när jag gjorde ett arbete om Greenpeace. Vänskapstexten handlar om en kille som ballade ur mer och mer.
Kärlekstexter kan ju annars vara rätt vanligt att skriva om i “mainstream”-kulturen. “Min flickvän gjorde slut, det är så synd om mig”-konceptet har även letat sig in i den en gång så revolutionära livstilen.
— Det här är hardcore, då skriver man sådana här texter. Så kan man ju inte heller säga. Själv tycker jag det är roligast att läsa texter med ett politiskt budskap, men det är skönt att få skriva av sig om förhållanden och lätt då man tenderar att vara mer deprimerad när ett förhållande har tagit slut, påpekar Claudio.