NME WITHIN
Son Of A Gun EP
DOLPHIN

Nme Within säger sig ha hämtat sina starkaste influenser från 80-talets Heavy Metal. Märk därför väl min förvåning då öppningsspåret “Utopian Konnektion” dundrar igång, med yxiga gitarrer, en framtonad, halvfunkig bas och distad sång, som övergår i någon slags studsig Power Metal med “vanlig” sång och sedan i en snudd på poppig refräng!
Bandets sound är dessutom placerat i ett sterilt ljudlandskap, i vilket det benhårda riffandet och trummornas sterila smattrande (trummaskin, förmodar jag) vandrar hand i hand — något som bådar för ett rikligt flöde ur en moderniserad, metallisk tappning. En tappning som därtill är kryddad med små essenser från det mer industriella, samt den gamla pudel-rocken (!) och en del samplingar som vittnar om en nypa humor och självironi.
Det enda störande momentet på “Son Of A Gun”, som jag inte riktigt kan med, är sångarens könlösa ylande, och även om jag ännu inte är överens med mig själv vad jag ska tycka om Nme Within så är musiken som de framför onekligen rätt… intressant?