SEMA, Swedish Electronic Music Awards, delades i år ut för första gången. Detta är ytterligare ett bevis på att synthmusiken är på väg in i finrummet. Kåren i Göteborg fylldes av band som Covenant, In The Nursery och Komputer och ett tusental besökare.

Varje år som Grammisgalan går av stapeln muttrar man ilsket varför inte synth är en genre när hårdrock och barnvisor är egna kategorier. Antagligen har även mannen bakom skivbolaget SSC, Fredrik Rundqvist, muttrat och funderat över varför och vad man skulle kunna göra för att ändra på det faktum att synthmusik far alldeles för lite utrymme i Sverige. Klockan 17:00 den 4:e april öppnade Mr Rundqvist tillsammans med Romo Night, Mute och Release portarna till Kåren i Göteborg.
En sådan här dag fanns Zynthec självklart på plats för att bevaka händelsen. På plats fanns inte bara Zynthecs utsända utan även folk från P3, Z-TV, DN och GT. Var man riktigt uppmärksam kunde man också hitta diverse artister från svenska synthband på SEMA. Robert Enforsen från Elegant Machinery, Mårten Kellerman från Statemachine, Mattias Lindblom från Vacuum och Joakim Thureby från Children Within var några som spatserade omkring i vimlet.
När Zynthecs skribenter fick lite tid över knallades det runt i korridorerna för att se vad som pågick. På övervåningen kunde vi bland annat besöka en biograf. På bioduken visades Depeche Mode-videor nonstop. Precis utanför dörren hittade vi SEMAs lilla affärsgata där man kunde hitta olika musiktidningar som Musiker Magasinet, Sauna, Zynthec samt skivförsäljning. Vid vidare färd en trappa ner fanns den stora konsertlokalen där bland andra Vacuum, Saft och Komputer spelade. I källaren låg den andra scenen med tillhörande bardisk och dansgolv.
Mellan konserterna klev konferencier Alexander Hoffman upp och presenterade vinnarna. Prisutdelningarna stressades igenom och det blev aldrig någon riktig stämning över priserna och utdelningen. Det blev 20 inte så spännande som stunden krävde då ljudtekniker och ljussättare sprang fram och tillbaka över scenen samtidigt som priserna delades ut. Engelska In The Nursery fick spela futtiga tre låtar då arrangörerna stängde av exakt klockan 02:00 med hänvisning till bristen på något obskyrt tillstånd och annat tjafs. Många blev besvikna och tillställningen fick ett alltför abrupt slut. Trots de missöden som hände under kvällen blev SEMA utan tvekan en riktig succé. Lägg SEMA på minnet, det kommer att bli något stort.

Årets nykomling: Encounter
Årets låt: “Underbar” Saft
Årets liveartist: Elegant Machinery
Årets album: “Assignment Earth” S.P.O.C.K
Årets artist: Covenant

Pristagarna röstades fram av Releases läsare.