Återigen har Bohman fått förtroendet att gräva i sin demokasse. Vad som gömde sig i kassen avslöjas nedan.

KPT ELLEN — SAME
PAGE, PARTY OCH SHORTS
Betyg 4

Bakom namnet KPT ELLEN döljer sig den legala syntpopsfanatikern Thomas “Little” Lilja med kumpaner, vilka alla verkar spinna till oktavbasar och handklapp. Bibeln tycks gå under namnet “Speak and Spell” från vilken man både samplat och plockat covers, dock lider gruppen knappast av Depeche-komplex.
Kassetten är en liveupptagning från stat i Norrtälje där deras Page liknande historier tycks gå hem, och även om de vokala insatserna inte alltid är på topp hör man att gruppen har kul och man gläds lätt själv.
“Ann Christine” och “Ingenting för dig” är kult redan nu.

Kontakt:
Thomas Lilja
Domherrevägen 8 B
761 61 NORRTÄLJE
0176 – 15614

PC PHOBIA — MY LOVE IS YOUR GUN
SAXOFONER, MANGEL OCH ÅNGEST
Betyg 2+

Vi på redaktionen blir obotligt komfysa då vi tvingas på indiepop vilket vi inte på långa vägar är rätt män att bedöma, men ni skickar och vi skriver…
PC PHOBIA befinner sig i ett gränsland mellan The Smiths och Yvonne, men har där till en mycket egen stil vilken inkluderar flöjter, saxofoner, tamburiner och annat kul. Bäst är suggestiva “Unconsious” inte som Ian Curtis men ändå…

Kontakt:
Tomas Lindström
Trumpetsvampg. 5
386 32 FÄRJESTADEN
0485 – 300 92

SILENTUM — THE PESTER
DRÖMVÄRLDAR, BRAVEHART OCH LUCIFER
Betyg 4

Silentum ignorerar de klassiska musikramarna och bygger sin musik på drömlika sagor och episka stämningar. Tänk er en besatt Enya och det börjar brännas. Ett soundtrack till en film som inte finns. Eget, mycket eget.

OCTOBERLAND — MINDHAVEN
TEKNOLOGI, DANSGOLV OCH MORD
Betyg 4

Octoberland spelar välfylld och vida Skinny Puppy influerad musik, som stundtals glider över till traditionsenlig gammal body inom vilken Nitzer Ebb en gång briljerade. I låtar som “Slippery” där slingor samsas med fysisk basgång är klimaxet ett faktum. Sången känns dock inte helt färdigutvecklad men sången är ändå värd en eloge då han flexibelt vågar pröva nya vägar och varvar mellan väs och skönsång. Ett av Sveriges farligaste liveband.

Kontakt:
Pontus Ståhlberg
Södra allén 22B
702 24 ÖREBRO
019 – 18 20 99

NOBLE PROCESS — INSIDE
MELANKOLI, REGN OCH KÄRLEK
Betyg 4

Noble Process spelar lugnt och vemodigt i stil med De/Vison, fast med kvinnlig sång. Det genomgående temat är förstås hjärta och smärta och i den svävande “Confession” blir det så vackert det kan. “Inside” kommer säkerligen få till uppgift att agera soundtrack till flertalet av höstens alla té-sessioner, i alla fall under mitt tak.

Kontakt:
Tobias Norman
Torsgatan 13
386 93 FÄRJESTADEN

THIRD DOOR LEFT — CUTAWAY VIEW OF A DOUGHNUT
SYNTHPOP, BODY OCH PIANO
Betyg 2

“Cutaway View…” är Third Door Lefts andra demo men de har för det inte bestämt sig för om de skall spela body eller synthpop, eller också så vill de helt enkelt mixa. Tilltalande är det i vilket fall som helst inte, men kan säkerligen bli. Medverkade även på Circuit one samlingen.

Kontakt:
Rikard Nolblad
Rönnvägen 6
453 37 LYSEKIL
0523 – 133 98

TRAGEDY — SAME
SKRÄN, KAOS OCH PEARL JAM
Betyg 3

Tragedy spelar en salig mix av det mesta. Man kan spåra allt från Clawfinger och Pearl Jam över till Skinny Puppy och Mussolini Headkick. Personligen är jag inte sådär förtjust men min före detta granne vilken gärna bangar loss till Rage Against The Machine och liknande trams blev såld. Inte minst nyskapande.

Kontakt:
Stefan Millers
Fältspatvägen 10 (NB)
167 41 BROMMA
08 – 80 35 42