Våren 2001 bildades numrets demoband Futuro. Tanken var att uppfylla deras gemensamma pojkdrömmar. Daniel hade en synth, Andreas en dator och Marcus texter och idéer. Futuro är med andra ord en riktig gruppgrej. Första demon, Invent/Perform EP, släpptes i februari 2002 och Supersize Everything EP kom i december samma år. Musiken som spelas är synthpop/electroclash för 2000-talet med texter om känslor och storstäder.

Hur har ni mottagits av övrig media och skivbolag?
En hel del folk har blivit intresserade, men vi väntar fortfarande på skivbolagen.

Er musik ligger väldigt rätt i tiden är soundet medvetet?
Vi har bara två synthar på alla låtar. I grunden är det poplåtar, sen råkar instrumenten bara vara synthar.

Ni har spelat live vid ett par tillfällen, hur ser en typisk Futuro spelning ut?
Vi hade tre spelningar förra året, och planerar just nu för våren och sommaren. Den visuella delen är viktig. Vi har provat oss genom flera olika klädstilar, och ingen vet vad som dyker upp härnäst. Många blir chockade när de ser oss.

Hur går det till när ni skriver en låt?
Marcus har skrivit en text, och sedan kör vi igång i replokalen. Vi brukar börja någon gång på kvällen och inte ge oss förrän låten är klar. Oftast tar det minst tolv timmar.

Hur ser framtiden ut?
Den tredje demon är redan under produktion. Soundet ska renodlas och finslipas. Sen blir det förhoppningsvis spelningar runt om i Sverige. Vi hoppas på några festivaler i sommar. Vi tror att Arvika festivalen skulle passa oss rätt bra.

På er cd står det, “guaranteed #1 seller in the U.S” är det en dröm att slå i USA?
Vår plan är att först bli stora i Sverige. Sedan kommer vi att satsa på Benelux, Tyskland och Italien. Sedan kommer Kanada och till sist USA. Där ska man kunna få oss som små leksaksgubbar i fling-paketen. Andreas skulle vara en klassisk “action figure”, Daniel en leksaksbackhoppare och Marcus ett mjukdjur.

Medlemmar

Andreas Säfström
Daniel Ahlgren
Marcus Dennerstedt