Sverige har länge varit utan ett band med inställningen att vågor, surfbrädor och Beach Boys är det enda som behövs. Safari Season är just ett sådant band. De gör egendomlig surfpop och säljer skivor över hela världen. Vägen till skivkontrakt gick via lådan för ukrainsk folkmusik på skivbolaget Zip Records. ZEROs Jon Josefsson ringde upp Anders och Lars i bandet…

— Jag har älskat Beach Boys länge. Det började på en språkresa i England. Jag såg en reklamfilm för Beach Boys samlingsskiva på tv och efter det var jag fast, berättar Anders. Lars berättar att han lyssnat på surfpojkarna från USA sedan femårsåldern.
— Den första låten jag hörde var “Good vibrations” och jag blev helt förstummad av den. Ett mästerverk inom popen.
Anders Lindgren och Lars Ryen träffades i en skivbutik i Stockholm för ett par år sedan. De märkte att de hade samma musiksmak och att de båda lyssnat mycket på Brian Wilson & Co. Duon bestämde sig för att börja lira ihop och att göra en demo. Efter några mystiska omvägar landade den egenpressade trespårssingeln i fel låda på amerikanska Zip Records. För tre år sedan hittade en skivbolagsdirektör singeln som av misstag hamnat i lådan med ukrainsk folkmusik på skivbolaget. Singeln var gjord av Stockholmsbandet Safari Season.
— Det var rena slumpen att han hittade vår singel. Den hade legat i bolagsdirektören Arts skivsamling och hamnat i fel ask. När han en dag blev sugen att lyssna på folkmusik, han är en hängiven diggare av den sortens musik, så var det inte musik från Ukraina utan svensk surfpop som han tände till på. Genom sina svenska kontakter lyckades han spåra upp min e-mailadress och erbjöd oss ett skivkontrakt, berättar Lars. Nu finns debut-ep’n distribuerad i USA, Australien och flera länder i Sydamerika, Asien och Europa. Jobbet med fullängdsalbumet är i full gång. Det är ännu osäkert exakt när den släpps i Sverige.
— Han är lite rolig, Art som har bolaget. Han passar in de olika ländernas semestrar och när det är sommar, så att skivan ska komma lagom till den!
Anders och Lars är på jakt efter framgång med bandet. En annan viktig jakt är jakten på den perfekta vågen.
— Jag har surfat i Kalifornien och i England. Jag har ännu inte provat några av de mer kända ställena i Sverige, men det får väl bli när höststormarna börjar göra lite vågor, säger Anders som är den mest inbitne surfaren av de två. Han fortsätter;
— Jag vet var den perfekta vågen rullar in. Jag har lite inside information, men den spar jag till lägerelden.
Ep’n innehåller också en intervju med en äkta, amerikansk surfare.
— Vi tyckte att det var roligt att ha med den. Killen lever för att surfa och jobbar i en surfbutik för att få pengar så han kan fortsätta att resa jorden runt och surfa. Riktigt sådan är jag väl inte, säger Anders med ett skratt.