Nyligen släppte Bad Cash Quartet sitt andra album Outcast. Med sångaren Martin Elisson i spetsen laddar kvintetten inför hösten och stundande spelningar. Kvartetten har hunnit bli fem sedan första plattan. Då som nu hämtas inspiration från Sonic Youth och Sex Pistols. Energin och det ärliga och rena soundet finns kvar. Med bejublade framträdanden i TV och medverkande på soundtracket till filmen Festival byggde Bad Cash Quartet upp förväntningarna inför comeback-albumet. Många tycker att göteborgarna infriade förväntningarna med råge.

När bildades Bad Cash Quartet?
— Vi startade 1994 i Örgryte, Göteborg. Vi släppte en skiva 1998 som gick sisådär och sen fick vi sparken från vårt dåvarande skivbolag Telegram Records. Bara sådär. Egentligen föregicks det av lite konstigheter på bolaget, men det var då och nu är nu. Sedan dess har vi repat fyra gånger i veckan och nu har vi släppt vår andra platta, Outcast. Plattan är precis det vi ville göra och vi är sjukt nöjda med den.

Vad gillar ni bäst, studio eller turné?
— När man är i studion så måste man vara väldigt kreativ och tänka väldigt mycket, medan livespelningar är mer som en stor fest som bara är kul. Det är roligt på så olika sätt, så det går egentligen inte att rangordna dem.

Berätta något om bandet som vi inte vet.
— Det mesta är nog ute… Kommer inte på några skandaler eller hemligheter just nu…

Vem skulle du ta med dig till en öde ö?
— Kalle von Hall (lirar gitarr och spelar synth i bandet). Eftersom vi alltid delar hotellrum så skulle det inte vara så stor skillnad.

Vilket är ditt livs lyckligaste ögonblick?
— När vi spelade live i Växjö var jag väldigt lycklig.

Dina bästa egenskaper?
— Jag kan vara ganska rolig.

Dina sämsta egenskaper?
— Jag är väldigt konflikträdd.

Vem skulle du vilja hälla en hink vatten över?
— Patrik Isaksson, utan tvekan!

Vad är det värsta du vet?
— Trångsynta människor är helt klart det värsta som finns.

Vad är det bästa du vet?
— Spela och festa! 70% spela och 30% festa.

Vad gör du om tio år?
— Ingen aning. Man ska försöka att inte tänka för mycket på framtiden utan leva här och nu.