Av namnet att döma skulle man lätt kunna tro att TEDDYBEARS var ett Lasse Berghagen-fostrat band ute för att propagera för F.A.M.N. Så är dock lyckligtvis inte fallet. Mycket längre från Tjocka Släkten väluppfostrade artiga töntstämpel kan man nog inte komma.

Stockholmska TEDDYBEARS är istället ett nytt fräscht band som inte hycklar med sina lättupptäcka USA-influenser. Bandets musik har nämligen kraftigt inspirerats av amerikansk hardcore och skateboard-stilen och den attityd som representeras av band som RED HOT CHILI PEPPERS, JANE’S ADDICTION och 24-7 SPYZ. Inställningen känns 100% rätt och bandet har redan nu etablerat en proffsighet som klart överträffar många andra band i samma kategori.

Efter att ha bildats ur spillrorna av SKULL släppte bandet relativt snabbt en EP på Dolores Records. Tryckt i endast 1000 ex, och slutsåld vid det här laget visade bandet här för första gången upp sina nykomponerande alster.

Lite förvånansvärt är att bandet på intet sätt tillhör den svenska hardcorefamiljen, dvs man har mer eller mindre inga kontakter med andra svenska band. Den (faktiskt) existerande svenska punk/hardcorescenen känner de inte till och verkar på något sätt mer eller mindre ointresserade.

Sedan dess har gruppen spelat in en demo, och har i kraft av denna plus sina liveuppträdande lyckats skapa en del intresse. Svenska Chrysalis är intresserade, men bandet verkar just nu mer inne på att först göra en singel för Freakscene (skivaffär tillika skivbolag). Ett samarbete som eventuellt kan innebära spelningar i Spanien och Frankrike.

I Sverige representerar bandet definitivt något nytt, och de kommer onekligen fram i absolut rätt tidpunkt. Trenden har svängt, och idag finns det enligt bandets sångare Arve bland Stockholms trendfolk ett klart intresse för hardcore. Bl a nämner han en ex-modell som nu funderar på att starta en grunge/hardcore-klubb.

Att TEDDYBEARS kommer att finnas med som pionjärer, och stilbildande är det ingen tvekan om. Glöm det faktum att de är väldigt USA-influerade. De är alldeles för intressanta och coola för att såna triviala saker ska få styra.